Desertul inedit pe care poți să-l faci singur acasă cu câteva ouă, făină și câteva sute de grame de ciocolată

Desertul inedit pe care poți să-l faci singur acasă cu câteva ouă, făină și câteva sute de grame de ciocolată
Desertul inedit pe care poți să-l faci singur acasă cu câteva ouă, făină și câteva sute de grame de ciocolată.

Această rețetă inedită de chec cu ciocolată este foarte bun, ciocolătos datorită bucățelelor de ciocolată topită, moale și cu aromă intensă. Este una dintre cele mai gustoase și simple checuri pe care le putem face singuri acasă, folosind ingrediente simple precum făină, ouă, ciocolată.

Desertul inedit pe care poți să-l faci singur acasă cu câteva ouă, făină și câteva sute de grame de ciocolată

Recomand cu mare încredere, veți savura acest chec cu ciocolată până la ultima firimitură! Această rețetă este simplă și nu necesită utilizarea unui mixer. Iată de ce ingrediente este nevoie pentru prepararea acestui chec delicios și inedit, propus de lalena.ro.

● 200 g Faină albă calitate superioară
● 100 g  Zahăr
● 2 linguri Cacao pudră
● 2 lingurițe Praf de copt
● 0.5 lingurițe Bicarbonat de sodiu, este opțional, dar face checul puțin mai pufos
● 90 g Unt
● 2 buc Ouă
● 150 ml Lapte
● 80 g Ciocolată neagră/amăruie procent – 60-80%
● 1 buc Esență de vanilie.

Mode de preparare

Pentru început se topește untul într-o cratiță apoi se lasă să se răcorească. Apoi se taie ciocolata în bucățele mici sau se poate da pe răzătoare. Într-un bol se amestecă toate ingredientele uscate, cum ar fi: făina, zahărul,  pudra de cacao, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. În această compoziție uscată se adaugă ciocolata mărunțită.

Două felii de chec cu ciocolată.
Desertul inedit pe care poți să-l faci singur acasă cu câteva ouă, făină și câteva sute de grame de ciocolată.

În alt bol se amestecă toate ingredientele umede, cum ar fi: laptele, untul, ouăle și esența de vanilie. Compoziția lichidă se adaugă peste compoziția uscată și se amestecă foarte bine. Compoziția obținută se toarnă într-o formă de chec, de aproximativ 24 x1 0 cm. Dacă tava este din silicon se așterne hârtie de copt, iar dacă este din teflon, se unde cu unt și se tapetează cu făină. De menționat că se pot face și brioșe cu ciocolata din același aluat, copiii le adoră, fiind la fel de bune ca și checul.

Mod de coacere

Se încălzește cuptorul în prealabil, la 200 grade. Se dă tava la cuptor pentru 40-45 minute. Se testează cu o scobitoare, care se înfinge în chec, pentru a vedea dacă este gata. Dacă nu se ține aluat de scobitoare înseamnă că este copt și gata de scos din cuptor.

După ce este scos din cuptor, checul se lasă în tavă să se răcească timp de o oră. După ce se scoate din tavă, înainte de a fi tăiat se mai lasă timp de 1-2 ore la răcit. Când se răcește, checul se taie și se savurează. Este ceva extraordinar cum se simt acele bucatele de ciocolată topită în combinație cu aluatul poros și moale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI