Desert de casă: tort Pavlova. Secretul pentru a face crusta clară și moale

Desert de casă: tort Pavlova. Secretul pentru a face crusta clară și moale
Rețetă de tort Pavlova. Desertul e gata într-o oră și jumătate

Pavlova este un desert pe bază de bezea numit după balerina rusă Anna Pavlova. Are o crustă clară și moale, de obicei acoperită cu fructe și frișcă. Preparatul se crede că a fost conceput în cinstea dansatoarei în timpul sau după unul dintre turneele sale în Australia și Noua Zeelandă, în anii 1920.

Desert de casă: rețetă de tort Pavlova

Istoria timpurie a acestei prăjituri poate fi urmărită până în Australia, unde au fost găsite rețete pentru un fel de mâncare similar, care datează din 1906, deși acest fel de mâncare a fost numit doar „tort de cremă” și nu purta încă numele ”Pavlova”. O carte de bucătărie australiană din 1922, scrisă de Emily Futter, conținea o rețetă pentru ”bezea cu umplutură de fructe”. Aceasta este prima rețetă cunoscută pentru acest desert, care seamănă în întregime cu Pavlova modernă.

Prima rețetă cunoscută pentru un fel de mâncare cu numele de ”Pavlova” este din Australia și a fost publicată în 1926 de compania Davis Gelatine din Sydney. Cu toate acestea, era un jeleu cu mai multe straturi și nu desertul de bezea cu frișcă și fructe cunoscut astăzi.

Ingrediente:

  • 4 albușuri proaspete
  • 1 priză de sare extrafină
  • 160 de grame de zahăr tos fin
  • 1 plic de zahar vanilat sau 1 linguriță de extract de vanilie
  • 2 linguri de oțet de 9 grade
  • 20 de grame de amidon de porumb
  • 700 gr smântână pentru frișcă
  • 2 linguri de zahăr pudră vanilat
  • fructe (căpșuni și kiwi, piersici, zmeură, portocale etc.)
  • opțional, un sos de fructe

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 120 de grade Celsius. Bate albușurile spumă cu un praf de sare. Adaugă zahărul tos treptat, în timp ce bați în continuare cu mixerul. Dacă alegi să folosești zahărul vanilinat, adaugă-l acum. Dacă alegi extract de vanilie, pune-l la final. Adaugă oțetul și bate până când cristalele de zahăr nu se mai simt deloc. Adaugă amidonul și încorporează-l cu răbdare în spumă, bătând albușurile încă 10-20 de secunde cu mixerul la viteză mare.

Așază în tava cuptorului o coală de hârtie de copt și trasează un cerc cu diametrul de 22-26 centimetri pe partea mată a hârtiei. Întoarce coala de hârtie cu partea lucioasă în sus și, cu ajutorul spatulei, distribuie bezeaua în interiorul cercului. Dă bezeaua la cuptor pentru o oră și jumătate. Lasă blatul să se răcească bine după ce îl scoți din aparat.

Între timp, bate smântâna și adaugă în ea zahărul pudră vanilinat. După ce s-a întărit, distribui-o într-un strat uniform deasupra blatului de bezea și dă la rece imediat. Partea de decor îți aparține. Poți stropi cu un sos de fructe apoi arunca alte fructe deasupra sau îl poți lăsa simplu, după bunul plac.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI