Cum se prepară cea mai bună prăjitură Arlechin și care sunt ingredientele necesare. Este vorba despre o rețetă extrem de simplă, pe care toată lumea o va adora. Ești pregătit/ă să o încerci?
De câte ori vrei să ai ceva bun în casă, nu trebuie să dai iama la magazin să îți cumperi, ci poți să încerci ceva gătit în casă. Este un desert, numai bun de mâncat la cafea sau la ceai.
Mai întâi se pune aluatul în tava unsă și tapetată cu făină și se dă la cuptor până ce se rumenește pe deasupra. Se pune apoi un strat de gem peste blat, după care se pun albușurile bătute spumă cu zahărul – 100 de grame. Se presară apoi nuca măcinată deasupra și se mai dă prăjitura încă puțin la cuptor. Rezultatul este unul cât se poate de savuros!
Nucile sunt bogate în proteine, în fibre, în aminoacizi și vitamine, minerale și polifenoli. De altfel, nucile au fost recunoscute multă vreme pentru importantele proprietăți medicinale. De ce trebuie să consumi miezul de nucă? Pentru că el este un produs alimentar care are efecte benefice în cazul mai multor afecțiuni, printre care amintim de bolile cardiovasculare, tensiune arterială, diabet sau chiar cancer.
De asemenea, un consum regulat de miez de nucă praspăt contrbuie, prin conținutul de vitamina B, la scindarea acidului piruvic, ce se formează prin oxidarea hidraților de carbon în organism. Tot miezul de nucă este bogat și în mangan și fosfor, iar medicii consideră că trebuie aplicat pentru funcționarea normală a inimii și a creierului.
Miezul de nucă mai este bogat și în săruri de cupru și zinc. El contribuie la formarea hemoglobinei în sânge, fiind utilizat în caz de anemie, întrucât conține fier și cobalt. Pentru că are și potasiu, magneziu și iod, miezul de nucă se folosește la combaterea bolilor nervului sciatic.
Miezul de nucă are și proprietăți de tonifiere a pielii, utilizându-se în cosmetică, în creme împotriva ridurilor, în creme regeneratoare pentru ten uscat, în creme care restabilesc pielea vătămată dar și în balsamuri de buze.
Mai mult decât atât, grăsimile nesaturate pe care uleiul de nucă îl conțin, rețin apariția sclerozei, împiedică dezvoltarea celulelor cancerigene, micșorează colesterina din sânge, dar se mai utilizează și cu succes în cazul hepatitei cronice, dar și ca un remediu purgativ, împotriva viermilor intestinali.