12 iun. 2019 | 20:11

Descoperiri uluitoare în apa Mării Negre! „Valori ale contaminării sunt mult mai ridicate în apropierea sursei”

Știri generale
Descoperiri uluitoare în apa Mării Negre!
Specialiștii au găsit bacterii în probele de apă luate din Marea Neagră

Sezonul estival este abia la început, iar problemele deja și-au făcut apariția. Specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică din Constanța au luat recent probe de apă. Ce au descoperit aceștia?

Marea Neagră, plină de bacterii

Direcția de Sănătate Publică din Constanța a dezvăluit că s-au descoperit, în probele de apă, bacterii periculoase în Zona Năvodari. Din păcate, în apa de la Năvodari au fost depistate bacterii, dar specialiștii nu vor să îi sperie pe cei veniți să se relaxeze în sezonul estival, la mare. Cei de la Direcția de Sănătate Publică au dat undă verde pentru scăldat. Mai exact, probele care au trezit semne de întrebare au fost din zona Hanului Piraților din Năvodari, unde a fost depistat un nivel ridicat al bacteriei Escheriachia coli.

“E vorba de apropierea de sursă, de gurile Dunării, şi prin faptul că aceste valori ale poluării şi contaminării sunt mult mai ridicate în apropierea sursei”, a spus Răzvan Mateescu, cercetător la Institutul Grigore Antipa Constanța. Cercetătorii transmit turiștilor că nu trebuie să se sperie dacă văd alge pentur că acesta este semnul care dovedește că ecosistemul își revine cu pași repezi.

Apele din Marea Neagră contaminate cu bacterii

Apele din Marea Neagră contaminate cu bacterii

Sfatul cercetătorilor pentru turiști

Cercetătorii de la Institutul Național de Cercetări Marine Grigore Antipa le propun oamenilor să se bucure în continuare de șederea la mare și de vacanța cuvenită, semn că bacteriile nu vor cauza probleme. Cu cât alegeți zone din centru stațiunii Mamaia sau spre Constanța, ori sudul litoralului, cu atât apa devine mai limpede.

Cele mai curate ape din Europa sunt în: Cipru, Malta și Grecia, iar cele mai bune zone pentru scăldat sunt: Italia, Franța și Spania. Uniunea Europeană a lansat de curând o hartă pentru a arăta cetățenilor cele mai sigure locuri pentru îmbăiere. În România, 56% din zonele de scăldat au primit undă verde.

Parteneri
Unde se află mâna Sfântului Ciprian. Se sărbătorește pe 2 octombrie și este cunoscut ca izbăvitorul de vrăji și blesteme
Redactia.ro
Taxă nouă pentru cei care locuiesc la bloc și au centrală termică. Măsura se va aplica chiar din această iarnă
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
DESPĂRȚIREA momentului în showbizul românesc! Și-au spus ADIO, iar el și-a găsit deja altă iubită! 'Ce dai, aia primești'
Unica.ro
Eclipsa solară aduce mari transformări. Persoanele care își schimbă cariera
EVZ.ro
Tristan Tate și-a preluat mașinile confiscate de DIICOT! Cum arată 4 milioane de euro returnate
Spynews
O legendă a televiziunii s-a stins! A fost un actor cu un suflet extraordinar și o inimă de aur
Capital.ro
Acasă la Teo Trandafir. Cum arată vila în care locuiește cu fiica ei adolescentă. A adoptat-o de mică, i-a oferit totul, iar imaginile vorbesc de la sine
Avantaje
GEST ȘOCANT al familiei STELEI POPESCU! Teribil ce s-a ÎNTÂMPLAT la MORMÂNTUL ACTRIȚEI
Mediaflux
“Domnul are poză cu familia, eu sunt măritată și gravidă”. Artistă din România, deranjată de mesajele pe care le primește de la pretendenți. Cum îi pune la punct | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am fost la ea acasă"
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro