Cum să folosești bicarbonatul de sodiu la spălatul rufelor. Așa scoți cele mai dificile pete

Cum să folosești bicarbonatul de sodiu la spălatul rufelor. Așa scoți cele mai dificile pete
Ce efect are bicarbonatul asupra hainelor? Ce se întâmplă dacă îl bagi în mașina de spălat?

Ingredientul minune din bucătărie, bicarbonatul de sodiu, are multe beneficii, unele mai puțin cunoscute. Acesta, adăugat în mașina de spălat, ]mbunătățește performanțele detergentului de rufe, astfel că le face mai parfumate.

Bicarbonatul elimină petele și mirosul din rufe

Bicarbonatul de sodiu ajută hainele să fie mai parfumate, dacă în cuva mașinii de spălat pui și puțin bicarbonat. De asemenea, el elimină și mirosurile neplăcute care deseori sunt provocate de bacterii. Detergenții performanți de pe piață nu conțin enzime eficiente pentru eliminarea bacteriilor, moment în care bicarbonatul vine în ajutor pentru a elimina eficient murdăria, reglând ph-ul apei. Poți folosi un amestec de apă și bicarbonat de sodiu pentru a înmuia rufele și pentru a scăpa de mirosurile precum: cel de țigară, de transpirație sau mirosurile din mediu.

Bicarbonatul acționează precum balsamul, apa cu ingredientul în el nefiind prea acidă sau alcalină. De asemenea, bicarbonatul este un abraziv delicat, așa că ajută la eliminarea acumulării de reziduri de pe talpa fierului de călcat. Poți face o pastă din bicarbonat și apă cu care să ștergi talpa fierului. Repetă acțiunea până când cârpa folosită este curată.

Bicarbonatul de sodiu ajută la eliminarea mirosului și bacteriilor de pe haine
Bicarbonatul de sodiu ajută la eliminarea mirosului și bacteriilor de pe haine

Nu trebuie să faci abuz de bicarbonat

În uzul intern, nu este recomandat să fie folosit regulat. Medicii afirmă că este o opțiune la îndemâna tuturor în cazuri extreme de reflux gastric, atât.

„Pe moment are o acţiune imediată, agreabilă, promptă, iar pacienţii îl preferă pentru că este la îndemână şi este foarte ieftin. Folosit pe termen lung poate apărea fenomenul de rebound, aciditatea se intensifică şi va accentua predispoziţia spre ulcer. Bicarbonatul nu te omoară, dar e ca şi când te-ai încălzi cu un pahar de ţuică. Pe măsură ce consumi, tot ai vrea mai mult. În timpul unei crize, mai bine folosim un pansament gastric autorizat”
Călin Tiu, medic chirurg

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI