Bacterie extrem de periculoasă, descoperită într-un spital din țară

Bacterie extrem de periculoasă, descoperită într-un spital din țară

Sorina Pintea, Ministrul Sănătăţii, a anunţat că a fost suspendată activitatea secţiilor Chirurgie, Terapie Intensivă, Bloc operator şi a spălătoriei de la Spitalul din Roşiorii de Vede din Teleorman, după ce a fost descoperită o bacterie nosocomială periculoasă la un pacient operat în această unitate medicală.

„Ştiu că pacientul care a reclamat ceea ce se întâmplă în spital are dreptate. Deci, el are o infecţie asociată actului medical, se încadrează clar în definiţia de caz. Ea este contactată la 48 de ore după internare şi 28 de zile înainte de externare. Acolo s-a luat măsura suspendării temporare a activităţii în Chirurgie, în Terapie Intensivă, Bloc operator, spălătorie, este temporară, Direcţia de Sănătate Publică va verifica dacă măsurile propuse sunt implementate şi rezultatele analizelor corespunzătoare”, a spus Pintea.

Mioara Comana, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, a declarat că a închis pe data de 17 decembrie, secţiile de Ortopedie, Chirurgie, ATI, Bloc Operator şi spălătoria Spitalului Caritas de la Roşiorii de Vede, în urma unei anchete realizate la solicitarea unui pacient.

Pacientul a fost internat în spital în perioada 29 noiembrie – 6 decembrie și  fost externat pe 6 decembrie. Iar a doua zi a revenit la spital, pentru că avea o infecție la nivelul abdomenului, lucru care nu a fost declarat de către DSP Teleorman.

„Această infecţie nu a fost raportată, iar Direcţia de Sănătate Publică va sancţiona persoanele vinovate conform ordinului 1.101 din 2016. Nu am încă raportul final primit, dar am comunicarea cu Direcţia de Sănătate Publică”, a arătat Pintea.

Nu e prima dată când DSP Teleorman închide secţii la spitalul Caritas din Roşiorii de Vede. Unitatea de Transfuzii Sanguine a aceluiaşi spital e închisă de la începutul lunii septembrie deoarece nu respectă condiţiile necesare de funcţionare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI