Descoperirea despre oamenii care refuză să poarte mască. De ce o fac, de fapt

Descoperirea despre oamenii care refuză să poarte mască. De ce o fac, de fapt
Motivul pentru care unii oameni refuză să poarte masca de protecție?

Masca de protecție – simbolul vremurilor noastre. Ce s-a descoperit despre oamenii care nu se alătură celor care se conformează restricțiilor impuse de oficiali? De ce refuză unii să nu o poarte?

De ce refuză oamenii să nu poarte masca de protecție?

Specialiștii au găsit un motiv pentru care unii oameni refuză să poarte masca de protecție și să se conformeze restricțiilor din aceste vremuri. De fapt, aceștia ar putea suferi de tulburări de personalitate antisocială, arată un studiu făcut de cercetătorii brazilieni. Deși mulți ar putea pune acest refuz pe baza unui simplu moft sau a unei judecăți complet greșite, există o explicație logică pentru asta care este înrădăcinată în mintea fiecăruia.

Specialiștii au chestionat peste 1.500 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 73 de ani pentru a desluși misterul creat în jurul celor care nu se supun măsurile împotriva răspândirii virusului. Oamenii de știință au încercat să identifice substratul celor care trăiesc după aceeași perspectivă în contextul pandemic, iar la mijloc ar fi impulsul lor de a acționa la anumite sentimente provocate de o altă persoană.

Motivul pentru care unii oameni refuză vehement să poarte măști de protecție
Motivul pentru care unii oameni refuză vehement să poarte măști de protecție

Cconcluzia cercetătorilor și profilele participanților

  • La finele studiului, cercetătorii au tras concluziile: există două profiluri.

-Un profil antisocial – reprezentativ pentru perticipanții care opun rezistență la măsurile sanitare
-Un profil empatic – reprezentativ pentru perticipanții care respectă regulile

  • Antisocial: nivel scăzut de empatie și de scoruri mari la întrebările de personalitate legate de „insensibilitate, înșelăciune, ostilitate, impulsivitate, iresponsabilitate, manipulabilitate și asumare de riscuri”

„Aceste trăsături explică, cel puțin parțial, motivul pentru care oamenii continuă să nu adere la măsurile de izolare chiar și cu un număr tot mai mare de cazuri și decese. Expunerea la sine și la alții la risc, chiar și atunci când poate fi evitat, este o trăsătură tipică pentru persoanele cu tendințe antisociale”, au explicat cercetătorii, potrivit The Independetnt.

Despre elevii care refuză să poarte mască

„La început va fi greu să impui regulile. Regulile trebuie impuse, nu neapărat cu pedepse. Trebuie impuse cu fermitate și să i se spună elevului. „Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă pe hol. Când porți mască intri în clasă, pentru că îți pui colegii în pericol. Va conta foarte mult ce au auzit copiii în casă în ultimele 6 luni. De la părinții lui. Ce a auzit copilul de la anturajul lui. Dacă elevul a fost expus o perioadă negației și a auzit că totul e o glumă, masca e glumă și nu trebuie să o porți, poate că la început va fi mai greu la școală, dar aici trebuie impuse niște reguli clare. Copiii trebuie să simtă că la școală trebuie respectate regulile”
Raed Arafat

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI