Ultima oră. Raed Arafat, anunțul de care toți românii se temeau. Masca de protecție, obligatorie în spații libere. Când se vor aplica noile restricții

Ultima oră. Raed Arafat, anunțul de care toți românii se temeau. Masca de protecție, obligatorie în spații libere. Când se vor aplica noile restricții
Raed Arafat, declarație revoltătoare în plină pandemie: ”Să nu apeleze la 112 şi să spună că au lipsă de gust”

Ieri a fost ziua în care s-au înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19 în România de la începutul pandemiei. Acest bilanț negru a alertat autoritățile, medicii, dar și milioane de români care așteaptă cu nerăbdare vești mai bune. Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat, în cursul serii de joi, cu ce probleme majore se confruntă țara noastră, dar și ce restricții s-ar putea impune în scurt timp.

Previziuni negre oferite de șeful DSU

Raed Arafat este una dintre persoanele pe care cetățenii o judecă și refuză să o asculte, dar, din păcate, șeful DSU a explicat de la începutul pandemiei situația transparentă, fără a avea niciun alt interes în afară de cel al sănătății publice. După cele 3.130 de cazuri anunțate ieri, Raed Arafat pregătește oamenii pentru măsuri și mai stricte, dacă situația o va impune.

Acesta a explicat că purtarea măștii este esențială, iar în alte țări, dar și în orașe din România masca este obligatorie și în spațiile deschise, inclusiv pe stradă. Raed Arafat a dat în cursul serii de ieri asigurări pentru milioane de români că este foarte probabil ca masca să devină obligatorie în aer liber pentru toată lumea.

„Clar este posibil să ajungem și la asta, nu vreau să se interpreteze și să se spună gata, Arafat a zis că de mâine mască, dar o astfel de decizie poate să fie aproape, dacă situația nu intră sub control și dacă în continuare vom avea oameni care se păcălesc pe ei singuri”, a declarat Raed Arafat, joi seara, la Digi24.

Ce trebuie să facem atunci când cineva nu poartă mască

În cadrul aceleiași intervenții, Raed Arafat a relatat o situație petrecută în dimineața zilei de ieri, în care o vecină de-a sa voia sa urce în lift, deși nu purta mască. Reacția acestuia a fost să-i spună domnișoarei să nu urce în lift, lucru care i-a permis șefului DSU să călătorească în siguranță până la destinație. Același lucru îl recomandă tuturor: atunci când cineva nu poartă mască, nu trebuie să vă fie rușine să-i spuneți și să luați măsuri de protecție.

„Eu vă spun, astăzi dimineață, coborând în bloc, în lift, s-a deschis între etaje liftul să urce o domnișoară. Era fără mască. Am rugat-o să nu urce. Pur și simplu. Și acest lucru trebuie să-l facă oricare dintre noi.

Am rugat-o să nu urce, pentru că nu avea mască. Dacă urca, cu siguranță reacția mea era să cobor eu și să aștept să iau alt lift. Asta ar fi fost reacția mea. Pentru că nu mai putem suporta acest lucru.

În lift stai cu omul de la etajul 10 până la parter, deja dacă tușește, strănută sau nu poartă mască, poți să ieși de acolo infectat. Deci, nu merge!”, a concluzionat șeful DSU, potrivit Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI