Cât de rapid se poate răspândi varianta Delta în școli, fără purtarea măștilor în interior. Ce s-a întâmplat în SUA

Cât de rapid se poate răspândi varianta Delta în școli, fără purtarea măștilor în interior. Ce s-a întâmplat în SUA
Cât de rapid se poate răspândi varianta Delta în școli, fără purtarea măștilor în interior

Cât de rapid se poate răspândi varianta Delta în școli fără purtarea măștii în interior? Ei bine, un studiu din SUA a făcut public că varianta Delta se poate răspândi rapid în școli, atunci când profesorii și personalul nevaccinat sunt în interior și nu poartă măștile de protecție, se anunță pe pagina de Facebook RoVaccinare.

Cât de rapid se poate răspândi varianta Delta în școli, fără purtarea măștilor în interior

Tot pe pagina de Facebook RoVaccinare s-a adus la cunoștință și cazul unui focar asociat cu varianta Delta, într-o școală primară din Marin, California, în perioada mai-iunie 2021.

Astfel, în intervalul 23 mai-12 iunie, au apărut 26 de cazuri de coronavirus confirmate în rândul elevilor acestei școli, după ce s-au expus la un profesor infectat și nevaccinat. Pe pagina indicată se mai arată că rata de atac într-o clasă afectată a fost de 50%, iar riscul este corelat cu apropierea locurilor elevilor față de profesor.

Profesorul în cauză a raportat că a devenit simptomatic pe 19 mai, însă a continuat să lucreze timp de 2 zile înainte de a primi rezultatul testului, pe 21 mai. Începând cu 23 mai deci, s-au raportat și cazuri suplimentare de COVID-19 în rândul altor membri ai personalului, elevi, părinți și frați ai celor care aveau legătură cu școala.

Tot pe pagina RoVaccinare se indică și măsurile de prevenire și combatere a infectării cu coronavirus. Măsurile menționate sunt: purtarea corectă a măștii de protecție, vaccinarea celor eligibili, testarea periodică, dar sfatul de a rămâne acasă pentru cei care au simptome.

De menționat în Statele Unite, varianta Delta a virusului reprezintă 80% dintre cazuri în Statele Unite, iar în Anglia reprezinta 90% dintre cazuri.

Bilanț coronavirus România, 3 septembrie 2021

Până azi, 3 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.103.198 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Tot până astăzi, 1.057.522 de pacienți au fost declarați vindecați.

De asemenea, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, s-au înregistrat 1.520 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În ce privește numărul deceselor, până astăzi, 34.650 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Astfel, în intervalul 02.09.2021 (10:00) – 03.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 33 de decese (16 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, care au fost internați în spitalele din Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Galați, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Ilfov și Municipiul București.

Urmăriți Playtech.ro și pe