Descoperire uluitoare pe aeroportul din Cluj. Ce avea o familie în valiză: ”Îl ducem la copii”

Descoperire uluitoare pe aeroportul din Cluj. Ce avea o familie în valiză: ”Îl ducem la copii”
Ce transporta o familie in bagaje

O familie de români a vrut să se urce într-un avion cu porc întreg în valiză. Astfel că un bărbat și o femeie din Cluj au îndesat animalul în bagaj, pentru a ajunge cu el în Spania, ”la copii”, înainte de Crăciun.

Descoperire uluitoare pe aeroportul din Cluj

Dar a fost mare ghinion pentru cei doi români, acum în prag de sărbători, după ce au muncit să taie un porc și să facă preparate din el, pentru copiii din Spania. Ei au fost opriți de către angajații aeroportului, care au avut parte de o mare surpriză, când le-au deschis bagajele. În ele, românii îndesaseră carne de porc din belșug. Însă familia de români a fost nevoită să renunțe la multe șiruri de carne, ca să poată trece mai departe.

După pățania din aeroport, românii au făcut tot posibilul să salveze cât au putut din carnea cu care au vrut să ajungă la copiii lor. Ei au spus că, în ciuda vârstei înaintate, ei locuiesc la țară și muncesc ca să-și ajute copiii cu astfel de produse.

“Pune înapoi un pic, un cârnat. E bine acum. Cârnaţi, slănină, caltaboşi, jumări, untură. Am tăiat porcul, am acolo doi copii şi trei nepoţi. Stau vara la ţară la 76 de ani muncesc să pot să le dau şi lor. Astea toate îs eco”, au afirmat românii, potrivit stirileprotv.ro.

Noile reguli, la aeroportul din Cluj, din anul 2021

Din 2021, pasagerii de pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca vor putea să călătorească cu lichide în bagajele de mână. Aeroportul urmează a fi dotat cu echipamentele EDS standard C3 care să permită scanarea bagajelor de cabină fără să mai fie necesar ca oamenii să scoată din bagajele de mână lichidele, aerosolii sau electronicele mari.

”Faptul că suntem primul aeroport din România și printre primele din Europa unde pasagerii pot călători cu lichide în bagajul de mână arată preocuparea noastră continuă pentru clujeni și pentru pasageri”, a anunțat David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional Cluj, despre acest proiect al cărui contract este în valoare de 29.641.623,44 lei, din care 98% reprezintă fonduri europene, iar 2%, contribuția aeroportului.

O altă ”surpriză” pentru angajații unui aeroport

Totuși, incidentul cu carnea de porc băgată de o familie de români în bagaje, petrecut în anul 2017, nu a reprezentat cea mai mare surpriză pe care au avut-o angajații unui aeroport. În 2020, o femeie de origine armeană, în vârstă de 74 de ani, a băgat în bagaj osemintele soțului ei. În plus, alături de ea călătorea și fiica ei, în vârstă de 52 de ani.

Când a fost interogată, femeia a spus că soțul ei a murit în anul 2008 și că a fost îngropat în apropierea domiciliului lor din Salonic, Grecia. Dar ea a vrut să îl reînhumeze în țara lui de origine, Armenia. S-a constatat însă că transportul osemintelor era legal, iar femeia și fiica ei au fost lăsate să plece cu rămășițele bărbatului, iar drumul lor a presupus escale la Munchen și Kiev.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI