OMS, avertizare stupidă pentru familii. Unde susține că ar trebui să ne întâlnim de Crăciun, de fapt

OMS, avertizare stupidă pentru familii. Unde susține că ar trebui să ne întâlnim de Crăciun, de fapt
OMS, avertisment inainte de Sarbatori

OMS a făcut o avertizare stupidă pentru familii, anunțând unde ar trebui să ne întâlnim de Crăciun, de fapt. Organizația Mondială a Sănătății a elaborat un ghid cu sfaturi pentru indivizi, comunități și guverne în vederea trecerii cu bine a Crăciunului și revelionului în contextul pandemiei de COVID-19.

OMS, avertisment dur pentru omenire în privința Sărbătorilor de iarnă în plină pandemie de coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății a făcut o avertizare stupidă pentru omenire. OMS a anunțat unde ar trebui să ne întâlnim de Crăciun, de fapt.

Astfel, potrivit OMS, întâlnirile în spații închise, chiar și cele mici, pot fi riscante mai ales dacă persoanele din grup sunt din familii diferite, tineri și bătrâni.

Cum ar trebui să ne întâlnim de Sărbători

De asemenea, potrivit experților de la OMS, întâlnirile ar trebui să aibă loc tot afară, dacă este posibil, iar participanții ar trebui să poarte măști și să menține distanțarea fizică.

Însă, dacă ele nu se pot petrece decât în spații închise, atunci limitarea numărului de participanți și asigurarea ventilației corespunzătoare sunt singurele măsuri-cheie pentru reducerea riscului de infectare cu temutul coronavirus.

Europa se adună în familie de Sărbători

”Sărbătorile de iarnă sunt pentru momente împreună cu familia și comunitatea, însă în acest an, mai mult ca niciodată, în regiunea europeană OMS, oamenii își doresc să se adune împreună și să reflecteze asupra unui 2020 deopotrivă extraordinar și dificil.

În fiecare an avem în Europa o creștere masivă a adunărilor de oameni de toate vârstele, inclusiv în familii, grupuri religioase și grupuri de prieteni. Anul acesta, astfel de întâlniri aduc cu el un risc semnificativ de transmitere a Covid-19.

Ritmul de răspândire al coronavirusului, unul intens

În ciuda progreselor fragile, ritmul de transmitere a coronavirusului în regiunea europeană rămâne răspândit și intens. Exista un risc semnificativ de revenire puternică a pandemiei în primele săptămâni și luni ale lui 2021 și este de datoria noastră să lucrăm împreună pentru a preveni acest lucru”, au transmis cei de la Organizația Mondială a Sănătății.

În plus, OMS face o pledoarie și sfătuiește cetățenii europeni să fie vigilenți și să țină minte că pot ajuta la încheierea crizei mondiale chiar și prin efort individual.

De ce trebuie să ținem cont în această perioadă

”-Toți putem avea un rol în oprirea unui alte accentuări a crizei epidemice

-Deciziile noastre individuale în această perioadă de sărbători nu vor avea consecințe doar pentru noi și persoanele apropiate nouă, ci vor impacta și comunitatea în ansamblu

-Nu trebuie să subestimăm importanța deciziilor noastre, ca indivizi, ca familii sau comunități în influențarea cursului viitor al acestei pandemii”, mai arată OMS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI