09 nov. 2020 | 13:15

Descoperire uluitoare în Calea Lactee. Ce se ascunde în ea, de fapt. NASA le-a găsit acum

Știri generale
Descoperire uluitoare în Calea Lactee. Ce se ascunde în ea, de fapt. NASA le-a găsit acum
Milioane de planete locuibile ar exista in Calea Lactee

Descoperire uluitoare în Calea Lactee. Cercetătorii au aflat ce se ascunde în ea, de fapt. Galaxia noastră este plină de planete potențial locuibile, aproximativ 300 de milioane, informează NASA,

Peste 300 de milioane de planete locuibile, descoperite în Galaxia noastră

Telescopul spațial Kepler al NASA a petrecut 9 ani într-o misiune de vânătoare de planete, timp în care a identificat mii de exoplanete în Galaxiei. Chiar și așa, întrebarea care se ridică este-câte dintre aceste planete po6t fi locuite.

Cercetătorii din întreaga lume au analizat datele telescopului spațial și susțin că au descoperit răspunsul. Astfel, potrivit cercetărilor publicate în The Astronomical Journal, există aproximativ 300 de milioane de lumi care ar putea fi locuite în galaxia noastră, Acestea sunt planete telurice, formate din roci și metale, capabile să susțină apă lichidă pe suprafața lor.

Telescopul spatial Kepler al NASA a descoperit miliarde de planete

Telescopul spatial Kepler al NASA a descoperit miliarde de planete

NASA anunță că, de fapt, ar putea fi mult mai multe planete locuibile

De asemenea, NASA a declarat că acest număr este o aproximare conservatoare și ”ar putea fi mult mai multe”.

Unele dintre planete sunt suficient de aproape de sistemul nostru solar pentru a fi considerate ”vecini interstelari”, cea mai apropiată afșându-se la circa 20 de ani lumină distanță.

Miliarde de planete descoperite de Kepler

Kepler ne-a arătat deja că există miliarde de planete, dar acum știm că o bucată bună din acele planete ar putea fi telurice și locuibile”, a declarat Steve Bryson, cercetător NASA.

Deși acest rezultat este departe de a fi o valoare finală, iar apa de pe suprafața planetei este doar unul dintre numeroșii factori care susțin viața, este extrem de interesant faptul că am calculat că aceste lumi sunt atât de comune cu o încredere și o precizie atât de ridicată”, a adăugat Steve Bryson.

Mai multe țări au luat parte la studiu

Studiul este o colaborare globală între oamenii de știință ai NASA care au lucrat la misiunea Kepler și cercetătorii de la agenții spațiale internaționale, din Danemarca și Brazilia.

Astfel, în Calea Lactee există între 100-400 de miliarde de stele, potrivit  estimărilor NASA. Fiecare stea găzduiește probabil cel puțin o planetă, ceea ce înseamnă că există miliarde de planete, doar câteva mii fiind descoperite până acum.

Cercetătorii au introdus mai mulți factori în studiile lor

Estimările făcute mai demult ale numărului de planete locuibile nu reflectau modul în care temperatura și energia unei stele poate fi absorbită de planetele sale, mai informează NASA.

Însă, de data aceasta, oamenii de știință au reușit să includă și acești factori. Mulțumită datelor adunate de misiunea Gaia a Agenției Spațiale Europene este posibilă realizarea unei hărți 3D a galaxie noastre.

Pe planetele locuibile nu trebuie să fie nici cald, nici prea rece

Am știut întotdeauna că definirea capacității de a susține viața doar prin prisma distanței fizice a unei planete față de steaua sa, astfel încât să nu fie prea cald sau prea rece, ne lăsă cu o mulțime de supoziții”, a declarat Ravi Kopparapu, cercetător NASA și co-autor al studiului.

Astfel, după calcularea factorilor, cercetătorii au folosit o estimare conservatoare că 7% din stelele asemănătoare Soarelui ar putea găzdui lumi locuibile. Dar rata ar putea ajunge până la 75%, spun cercetătorii.

NASA își propune să perfecționeze estimările

NASA a declarat că va colabora cu alte agenții spațiale pentru a perfecționa estimarea în cercetările ce urmează să se facă. Asta va ajuta la modelarea planurilor pentru următoarele etape ale descoperirilor de exoplanete și construirea unor noi telescoape.

Acum, misiunea TESS a NASA este cel mai recent ”vânător de planete” care caută exoplanete.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Cum se denunțau vecinii unii pe alții la Securitate:„Aflându-se în casă, cu ușa deschisă, s-a exprimat într-un mod imposibil de reprodus la adresa tov. Ceaușescu“
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
O mai ții minte pe Esmeralda? Au trecut 27 de ani de la rolul care a făcut-o celebră pe actrița Leticia Calderon, iar viața ei a bătut orice telenovelă! Cum arată azi, la 56 de ani, frumoasa actriță / FOTO
Unica.ro
Blestemul filmului iubit de toți românii. Patru actori au murit în condiții stranii, după lansare
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
S-a stins din viață marele actor. Lumea toată l-a iubit: Nu e corect, merita mai mult timp!
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Rezultate Loto azi, 22 decembrie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro