Descoperire șocantă la 4 luni de la moartea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Soțul ei e trimis în judecată

Descoperire șocantă la 4 luni de la moartea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Soțul ei e trimis în judecată
Descoperire la 4 luni de la moartea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Decizie în privința soțului ei

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară de la opera Iași a murit în urmă cu 4 luni, după câteva luni de luptă, în urma unui accident suferit în propria casă. Aceasta a cazut pe scările din interiorul casei în luna mai și a fost găsită pe jos de soțul ei. Familia a chemat ambulanța abia în dimineața celei de-a doua zile. Femeia a suferit mai multe leziuni la cap, torace și coloane. Medicii i-au dat șanse de supraviețuire după mai multe operații. Cazul artistei rămâne deschis, iar soțul, pianistul Codrin Nicoară, este trimis în judecată, au decis anchetatorii.

Decizia procurorilor în dosarul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară la 4 luni de la trecerea sa în neființă

Sfârșit tragic pentru mezzosoprana Maria Macsim Nicoară. După șapte luni de chin, artista a încetat din viață. Povestea femeii rămâne învăluită în mister. La începutul lunii mai a ajuns în comă la spital după ce ar fi căzut pe scările din locuința sa. Ea a fost descoperită chiar de soțul ei, care în loc să sune la 112 a dus-o în dormitor, unde a lăsat-o să zacă până dimineață, atunci când mama acestuia a chemat ambulanța. Codrin Nicoară le-a spus anchetatorilor că soția sa a căzut pe scările interioare în formă de spirală după ce ar fi consumat o cantitate mare de alcool.

Solista a ajuns la spital în comă, cu multe leziuni grave la cap, torace și coloană, iar medicii au fost rezervați în privința șanselor de supraviețuire. Cu toate acestea, o lună mai târziu au revenit cu vești bune, căci mezzosoprana fusese deconectată de la aparate. Pe 8 decembrie, ea a fost externată din spital la cererea familie. Sora acesteia a obținut custodia, după ce împreună cu mama lor au solicitat emiterea unui ordin de protecție împotriva lui Codrin Nicoară, dându-l pe bărbat în judecată în 12 octombrie. Conform presei locale, mezzosoprana a avut COVID-19 și a murit acasă, lângă familie.

„Da, așa este, a avut și COVID-19. De bacterie sau infecția nosocomială nu vă pot spune nimic. Probabil că spitalul va transmite un comunicat de presă. Cert este că atunci când s-a întâmplat tragedia, s-a intervenit foarte târziu, după ore ore și asta nu din vina medicilor”, spunea Elena Heres, sora artistei, pentru presa locală.

Noile informații 

Astăzi, soțul acesteia este considerat inculpat în dosarul morții ei. Procurorii au dispus cercetarea acestuia și există șanse ca pianistul să ajungă după gratii. Inițial, în cazul mezzosopranei fusese întocmit un dosar penal pentru tentativă de omor, însă ulterior s-a dispus extinderea urmăririi penale sub acuzația de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI