Mulți români de la sat încă mai păstrează obiceiul de a sacrifica porci de Crăciun. Nici anul acesta nu a fost altfel, existând deja destui săteni care au avut de Crăciun pe masă porc proaspăt. Printre aceștia și un locuitor din Sălaj, care a avut parte de o adevărată surpriză când a sacrificat porcul de 150 de kilograme.
Nu știm dacă au mai fost sau nu cazuri de acest gen, dar cu siguranță porcul românului din Sălaj ar putea intra în Cartea Recordurilor. În Ajunul Crăciunului, românul nostru era pregătit să sacrifice unul din porcii din ograda sa. L-a ales pe cel mai mare, acesta având 150 de kilograme, și a trecut la sacrificarea acestuia.
Numai că, mare i-a fost uimirea atunci când a trecut la scoaterea organelor interne și spălarea acestora. Conform publicației DetectivuldePresăȘoc, românul nostru a rămas surprins să afle că porcul de Crăciun avea nu mai puțin de 14 rinichi. De altfel, dovada este și în clipul publicat mai jos, și preluat tot de la publicația amintită.
„Rinichii primiţi prezintă modificări ale formei şi ale culorii. La un rinichi normal, la secţiune, se observă o delimitare a zonei corticale de zona medulară. Se pun în evidenţă piramidele şi bazinetul renal.
La probele primite, nu observăm acea delimitare a zonei corticale de zona medulară, nici piramidele renale nu se văd. Este un rinichi afuncţional. Am făcut secţionări la toţi lobii la unul din rinichii primiţi şi nu se observă structura de bază a unui rinichi obişnuit”, a spus Corina Dragoş, de la DSV Maramureş, preluat de DetectivuldePresăȘoc.
Deși explicațiile date de reprezentanții DSV au o bază științifică, asta nu diminuează cu nimic recordul, dacă putem spune așa. Nu știm dacă a anunțat cineva oficialii Guiness Book, dar cert este că merită să fie menționat în paginile celebrei publicații. Cât despre situația în sine, purtărtorul de cuvânt al DSV Maramureş a dat explicația științifică în acest caz:
„În mod clar este o modificare congenitală, animalul s-a născut cu aceşti rinichi multipli. Rămâne de discutat care esta cauza apariţiei acestor rinichi multipli. Animalul a ajuns la greutatea de 150 de kilograme, fără a manifesta simptom de boală. Este clar că cel puţin unul dintre rinichi a fost funcţional, permiţând desfăşurarea vieţii în mod normal, fără probleme.
Este o anomalie genetică, la care se pot suprapune alţi factori la care animalul a fost supus. Vom face o anchetă să vedem de unde provine animalul, dacă fraţii lui au mai prezentat anomalii şi dacă această anomalie a fost transmisă genetic descendenţilor”, a explicat Marius Sima, purtărtorul de cuvânt al DSV Maramureş.