Leguma uriașă care va intra în Cartea Recordurilor. Ți-ai dat seama ce este?

Leguma uriașă care va intra în Cartea Recordurilor. Ți-ai dat seama ce este?
Leguma uriașă care va intra în Cartea Recordurilor.

O legumă uriașă a fost găsită în grădina lui Colin și a Donnnei Craig-Brown în timp ce aceștia făceau o curățare a buruienilor în curtea lor din Hamilton.

Leguma uriașă care va intra în Cartea Recordurilor

Un cartof uriaș, de 7,9kg, ce a fost găsit în grădina plină de vegetație a unui cuplu din Noua Zeelandă, ar putea să stabilească un nou record mondial pentru cel mai mare cartof de acest tip descoperit vreodată.

Colin și Donna Craig-Brown făceau o curățare a buruienilor în curtea lor din Hamilton, atunci când sapa lui Colin a lovit ceva tare sub pământ.

”Așa că i-am spus Donnei că acesta trebuie să fie unul dintre acei kumara (cartofi dulci) albi pe care i-am cultivat” a spus el pentru Stuff, ”pentru că unii dintre ei au crescut pur și simplu masiv aici”.

Tuberculul bilbos cântărește cât un curcan foarte mare și chiar ar depăși limita admisă pentru bagajele de cală. Cuplul și-a botezat noua descoperire Doug și s-a atașat chiar mult de el.

”I-am pus o pălărie. L-am pus pe Facebook, îl scoatem la plimbare, îi oferim puțină lumină”, a spus Colin pentru NZ Herald.

”Totul pentru un pic de distracție. Este uimitor ce îi distrează pe oameni”.

Actualul record Guiness, deținut de un cartof aproape 5 kg

De precizat este că actualul record mondial Guiness pentru cel mai greu cartof este deținut de un specimen din 2011, care a fost găsit în Marea Britanie și care cântărea puțin sub 5 Kg. Astfel, cuplul a spus că a depus o cerere la Guiness pentru ca Doug să fie recunoscut și așteaptă acum un răspuns.

Însă cuplul nu a putut să își amintească când anume a plantat ultima dată cartofi în grădină, însă au presupus că trebuie să fi fost în urmă cu doi sau cu trei ani. De altfel, Colin crede că, probabil, Doug s-a însămânțat singur.

”Este un mister pentru mine!”, a zis el. ”Este una dintre micile surprize ale naturii”.

”Este corect să spunem că grădina noastră de legume poate deveni uneori un pic sălbatică. Sunt unele părți ale grădinii în care trebuie să îți pregătești un prânz și să anunți rudele apropiate înainte de a intra”, a spus el pentru Stuff.

Cuplul l-a înfășurat pe Doug în pungi de plastic ca să nu se usuce, iar Colin, un berar amator, a spus că acum vrea să transforme tuberculul supradimensionat în votcă.