Descoperire șocantă în Delta Dunării. Au fost capturate deja 10 specimene periculoase

Descoperire șocantă în Delta Dunării. Au fost capturate deja 10 specimene periculoase
Descoperire șocantă în Delta Dunării

Delta Dunării este acum privită cu spaimă de unii dintre localnici. Specialiștii au venit cu vești înspăimântătoare. Aceștia au capturat deja 10 specimene periculoase. Ce descoperire șocantă au făcut recent?

Descoperire înspăimântătoare în Delta Dunării

Localnicii sunt șocați de descoperirea făcută de către specialiști în urmă cu scurt timp. Concret, au fost capturate 10 exemplare ale unei specii agresive de pește. Specialiștii avertizează că acesta ar putea afecta ceilalți pești din Deltă. Somnul african a fost găsit în Deltă, iar la moment nu este cunoscut modul în care a ajuns acesta la noi.

Preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD) a declarat că într-o singură zi au fost capturate nu mai puțin de zece astfel de exemplare. Cătălin Țubuleac a precizat că o primă măsură este informarea pescarilor dspe somnul african.

Cei care îl prin sunt avertizați să nu-i drea drumul înapoi în mediul natural. Președintele AMTDD a mai subliniat că autoritățile trebuie să afle cum a ajuns acesta în Delta Dunării:

„Un mare semn de întrebare rămâne cum a ajuns această specie de peşte în Deltă şi sper ca autorităţile abilitate să intervină rapid pentru identificarea modalităţii în care somnul african a ajuns în apele interioare ale Deltei.” Specialiștii caută răspunsuri și speră ca lucrurile să nu se înrăutățească.

„Ne confruntăm cu o problemă gravă”

„Din păcate, Delta Dunării se confruntă cu o nouă problemă, mai exact identificarea în apele interioare a unei specii de peşte noi, agresive asupra celorlalte specii de peşte, mai exact somnul african. Ieri au fost capturate zece exemplare în zona Dunărea Veche, exemplare destul de mari, care arată că răspândirea acestui tip de peşte este una destul de mare.

Ne confruntăm cu o problemă gravă asupra resursei piscicole din Deltă. Din discuţiile cu specialiştii rezultă că această specie de peşte este una foarte agresivă şi dacă nu se iau urgent măsuri vom avea mari probleme asupra resursei piscicole autohtone şi aşa mult diminuate”
Cătălin Țibuleac, preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD)

Directorul Institutului INCDPM a declarat că situația riscă să distrugă alte exemplare pentru că somnul este agresiv, merge pe uscat și cu aripile în față. Există ipoteza ca cineva să-l fi scăpat dintr-o crescătorie în ultimele zile:

„Nu e de joacă cu această specie. Practic, mănâncă tot şi vom avea un declin la toate populaţiile de peşti. Dacă mănâncă orice, vă daţi seama ce se va întâmpla cu puii de sturion!”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI