Noi restricții în Europa din cauza tulpinii Delta. Ce țări renunță la relaxare

Noi restricții în Europa din cauza tulpinii Delta. Ce țări renunță la relaxare
Noi măsuri de restricții în Europa Sursă foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP via Getty Images)

Tulpina Delta schimbă cursul firesc al revenirii la viața de dinainte, astfel că victoriile oținute până acum contra Covid-19 sunt anulate. Din păcate, în multe țări din Europa, această tulpină extrem de contagioasă a devenit dominantă, iar numărul cazurilor au explodat, motiv pentru care, auturitățile sunt nevoite să readopte măsuri de restricție în rândul cetățenilor.

Țările în care au fost reintroduse măsurile de restricție

La o perioadă nu foarte lungă de timp de la relaxarea restricțiilor, multe țări sunt nevoite să renunțe la măsurile de relaxare și să reintroducă restricții care să țină în frâu transmiterea comunitară a tulpinei Delta. Din păcate, România este și ea amenințată de această mutație, astfel că autoritățile trag semnale de alarmă cu privire la prevenție și la respectare anormelor de protecție anti-Covid-19.

Printre țările în măsurile de restricții au fost reintroduse se numără Olanda, Cipru, Portugalia, Malta, în timp ce Franța și Germania și-au avertizat cetățenii să evite plecările în Spania, fiind una dintre țările cu cea mai mare rată de infectare din Europa.

Astfel, Olanda și Cipru sunt țările în care restricțiile privind limitarea numărului persoanelor prezente la restaurante și evenimente au fost reintroduse, la scurtă vreme după ce fuseseră anulate. Deciziile au fost luate după ce în Olanda, în această perioadă de relaxare cazurile au crescut de zece ori mai mult, în timp ce în Cipru, numărul de cazuri de COVID a atins maximul pentru acest an.

În Portugalia, regulile sunt puțin diferite, așa că, fiecare turist care dorește să fie cazat sau sa servească masa la restaurant trebuie să facă dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau a unui test de Covid-19 negativ, efectuat într-un anumit interval de timp.

Țările care interzic călătoriile în Spania

Blestemul Spaniei pare să se întoarcă, astfel că această țară are cele mai mute cazuri din Europa continental în sezonul turistic. Pentru a preveni transmiterea comunitară, autoritățile din Franța și Germania și-au avertizat cetățenii să evite călătoriile în această țară cu riscuri mari de infectare.

Spre deosebire de restul țărilor, acolo unde restricțiile sunt mai blânde, Malta devine singura țară din UE care nu permite accesul turiștilor nevacicnați. Cu toate acestea, Comisia Europeană încearcă să convingă Malta să se răzgândească, dat fiind faptul că pierderile financiare provenite din turism sunt colosale.

Nici țara noastră nu este ferită de pericolele tulpinii Delta, astfel că medicii și autoritățile avertizează cetățenii cu privire la călătoriile făcute în străinătate, dar mai ales, recomandă vaccinarea persoanelor încă neimunizate.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI