Pe 29 mai Ioan Crișan își pierdea viața în urma unei explozii a mașinii în care acesta se afla. Încă de la început tragedia afaceristului arădean a fost catalogată ca un atentat cu bombă. Procurorii de caz au schimbat și încadrarea juridică, iar ancheta este încă în desfășurare.
Pe 29 mai omul de afaceri arădean Ioan Crișan avea săși piardă viața în urma unei explozii. Primele date ale anchetei au relevat faptul că bomba ar fi fost amplasată sub scaunul șoferului. Trupul victimei a fost găsit pe bancheta din spate a mașinii, fiind aruncată în urma fluxului exploziei. Procurorii de caz spun că deja există o listă scurtă de suspecți, dar și un potențial martor.
Martorul o fostă angajată a afaceristului, o femeie de 53 de ani era și directorul executiv al firmelor lui Ioan Crișan. În urma anchetei s-a aflat că Aurora Ardelean era și amanta acestuia. Conform unor declarații se pare că bărbatul ar fi fost cu o seară înainte în apartamentul deținut de aceasta.
Surse judiciare spun că bomba ar fi fost amplasată în timpul nopții, în zona cartierului unde se afla locuința Aurorei Ardelean. În același timp, analiștii criminaliști declară că, în fapt, bomba ar fi fost făcută de persoane cu temeinice cunoștințe militare. O astfel de ipoteză a fost emisă de Mihaela Brooks, profiler FBI.
“Cel care a fabricat bomba este un profesionist. Fiecare țară are specialiști pe acest domeniu. Sunt mulți în zona Albania și Serbia, unde poliția a descoperit un adevărat depozit de arme și muniție. (…) Familia victimei poate fi și ea țintă. Nu putem elimia nicio variantă.
Se spune că i-au fost furați 100.000 de euro cash. Cum de nu a reclamat el la poliție acest furt, dar în presă se știe. Accesul a fost ușor, dar amanta victimei a fost și ea în locație, pentru că s-a găsit urme de ADN pe dispozitivul explozibil.”, a declarat Mihaela Brooks.
Ancheta, în plină desfășurare, a mai scos în evidență și alte aspecte ciudate. Printre multele lucruri neelucidate sunt și un număr de 22 de apeluri către numărul de urgență 112. Conform celor de la Gândul.ro, STS a declarat că au fost mai multe apeluri în dimineața exploziei, unele dintre ele neputând fi indentificate.
”Apelurile au fost recepționate atât de pe telefoane mobile cu abonament (17 apeluri), cât și de pe cartele Prepay (4 apeluri).
Totodată, unul dintre apeluri a fost transmis de către operatorul de telefonie mobilă în Sistemul 112, fără a fi însoțit de datele necesare pentru a stabili dacă numărul are asociat un abonament sau o cartelă Prepay.”, precizează reprezentanții STS pentru Gândul.ro.