Apar informații șocante în cazul atentatului din Arad. Ce persoană apropiată lui Ioan Crișan ar fi fost complice: „S-au găsit urme de ADN pe dispozitivul explozibil”

Apar informații șocante în cazul atentatului din Arad. Ce persoană apropiată lui Ioan Crișan ar fi fost complice: „S-au găsit urme de ADN pe dispozitivul explozibil”
Cine este femeia care ar fi putut fi implicată în atentat

Moartea fulgerătoare a afaceristului Ioan Crișan a șocat o țară întreagă, în special prin modul în care a fost pusă la cale crima, fiindu-i amplasat un dispozitiv explozibil în mașină. După șase zile de cercetări, anchetatorii par să fie tot mai aproape de aflarea adevărului, descoperind noi piste și posibile persoane implicate în organizarea acestui atentat.

„El a mai fost amenințat înainte”

Mihaela Brooks, profiler FBI, a analizat în urmă cu puțin timp informațiile care există în acest moment și pe care se poate baza atunci când face niște informații. În primul rând, specialistul consideră că bomba a fost fabricată de niște profesioniști, aceștia fiind mai mult ca sigur foști militari din zona Serbiei sau a Albaniei.

În plus, Mihaela Brooks atrage atenția asupra unor lucruri care subliniază faptul că Ioan Crișan ascundea niște lucruri, mai ales că I s-au furat 100.000 euro, iar acesta nu a depus nicio plângere.

Profilerul a mai explicat că pe dispozitivul explozibil au fost găsite urmele AND ale amantei lui Ioan Crișan, care de altfel era și directorul executiv al firmei acestuia. Tulburător este faptul că aceasta a fost surprinsă pe camerele de luat vederi, la scurt timp după explozie, stand pe bancă alături de alți bărbați în aproprierea locului cu pricina.

“Cel care a fabricat bomba este un profesionist. Fiecare țară are specialiști pe acest domeniu. Sunt mulți în zona Albania și Serbia, unde poliția a descoperit un adevărat depozit de arme și muniție(…)

Familia victimei poate fi și ea țintă. Nu putem elimia nicio variantă. Se spune că i-au fost furați 100.000 de euro cash. Cum de nu a reclamat el la poliție acest furt, dar în presă se știe. Accesul a fost ușor, dar amanta victimei a fost și ea în locație, pentru că s-a găsit urme de ADN pe dispozitivul explozibil.

Nu există explozibili așa de ușor de făcut încât să nu lași urme. Poate să fi fost eliminat de o grupare rivală. Dacă asta a fost ultima soluție, înseamnă că el a mai fost amenințat înainte”, consideră Mihaela Brooks, potrivit realitatea.net.

“Cu mașinile care explodează e un adevărat sport la Arad”

Istoricul Cristian Troncotă susține și el că acestă tragedie pare să fie mai degrabă un atentat organizat de profesioniști, cel mai probabil, dn zona de est, acolo unde acești oameni caută cu disperare oportunități să facă rost de bani.

„Atâta timp cât atentatul a fost realizat de profesiniști, foști militari, întrebarea este de unde sunt, indiferent în numele cui au acționat. Dacă ar aparține statelor occidentale, acolo ar fi un mare risc, pentru că există bază de date.

Cred că vine din spațiul estic, aici fiind mulți disponibilizați care caută orice oportunitate pentru a face bani. Nu costă prea mult un astfel de atentat. Materialele explozibile se procură ușor, este o întreagă mafie pe piața de componente de explozibili. Ofițerii români erau îngroziți de traficul cu astfel de substabnțe, în special din fosta Uniune Sovietică.

Era periculos să intervii, erau foarte răzbunători. Este o lume total străină pentru români. Dacă era filat de strcuturi specializate, înseamnă că era furnizor de informații. El era un furnizor de informații, ajutat și supravegheat de structuri. Cu mașinile care explodează e un adevărat sport la Arad. S-a mai întâmplat în septembrie 1989, când șeful poliției Baia Mare a suferit cam ceea ce a pățit și Ioan Crișan.

A fost un filaj de protecție, dar și unul din partea grupului infracțional. Plecăm de la ideea că suntem în fața unor profesioniști. Cei care l-au filat ca să-și facă traseul nu cred că nu și-au dat seama că el este supravegheat și de către servicii. Chiar dacă vor ajunge la făptuitor, este bine să se lucreze cu foarte mult profesionalism”, a concluzionat Cristian Troncotă, potrivit sursei citate.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI