Descoperire senzațională în România. În ce județ au fost găsite proiectile din Al Doilea Război Mondial. Geniștii ISU au fost stupefiați

Descoperire senzațională în România. În ce județ au fost găsite proiectile din Al Doilea Război Mondial. Geniștii ISU au fost stupefiați
În ce județ au fost găsite proiectile din Al Doilea Război Mondial

Geniștii ISU au ridicat mai multe proiectile din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Acestea au fost descoperite în diferite zone din județul Iași. În unele localități, au fost identificate proiectile vechi de 8 decenii. Ele pot prezente un real pericol pentru cei care locuiesc în zonă.

Proiectile din Al Doilea Război Mondial, descoperite la Iași

La finalul săptămânii trecute, Geniștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași au intervenit pentru a ridica și asana muniție de război. Geniștii au ajuns în localitățile Golăiești Țibana și Românești, acestea fiind doar câteva exemple, pentru a ridica proiectile din Al Doilea Război Mondial.

Zona din localitatea Românești a fost un adevărat câmp de bătălie în timpul războiului mondial. Aici, geniștii ISU au descoperit proiectile din urmă cu circa 8 decenii. În satul Avântu din comuna Românești au fost descoperite în ultimii ani mai multe proiectile de război. O mare parte din ele fiind găsite în dreptul tunelului de cale ferată de pe ruta Iași – Dorohoi.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 50 de metri pătrați de teren în localitatea Românești. În urma intervenției a fost identificată o bombă de aruncător calibru 82 de milimetri, care a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare”, au mai precizat reprezentanții ISU Iași.

Proiectilele au fost descoperite în mai multe zone din județ

Geniștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași au ajuns și în localitatea Medeleni, comuna Golăiești. Aici au fost descoperite mai multe elemente de muniție din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

„În cursul zilei de 30 iulie 2021, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 100 de metri pătrați de teren, în satul Medeleni, comuna Golăiești. În urma intervenției a fost identificată o grenadă defensivă, care a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare”, au mai precizat cei de la ISU Iași.

Geniștii au intervenit și satul Moara Ciornei, comuna Țibana, pe o suprafață de 50 de metri pătrați. Aici a fost identificată o grenadă defensivă, fiind ridicată și transportată în vederea distrugerii acesteia.

„În data de 31 iulie 2021, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 50 de metri pătrați de teren în satul Moara Ciornei, comuna Țibana. În urma intervenției a fost identificată o grenadă defensivă, care a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare”, au mai precizat cei de la ISU Iași.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI