Muniție provenită din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, găsită la Iași. Oamenii au rămas surprinși de ceea ce au descoperit

Muniție provenită din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, găsită la Iași. Oamenii au rămas surprinși de ceea ce au descoperit
Muniție provenită din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, găsită la Iași

În județul Iași s-a descoperit muniție provenită din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Pentru a ridica proiectilele provenite din acea perioadă, geniștii din cadrul ISU Iași au intervenit în mai multe localități din județ.

Proiectile de război vechi de 80 de ani

Urmele din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial continuă să apară în mai multe comune din județul Iași. Proiectile de război vechi de aproximativ 8 decenii au fost găsite în localități precum Victoria, Belcești, Holboca și Comarna. Geniștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au ridicat proiectile de proveniență germană de pe mai multe terenuri.

Proiectilele au rămas neexplodate, reprezentând în continuare un pericol. Toate acestea au fost preluat de specialiști pentru a fi detonate în condiții de siguranță. În primă fază, geniștii ISU Iași au intervenit în zona comunei Belcești. Aici s-au găsit cele mai multe proiectile.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de teren viran din localitatea Belcești. În urma intervenției au fost identificate 20 de cartușe, de calibru 7.62 milimetri, care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare. În aceeași zi, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 500 de metri pătrați de teren viran, în localitatea Stânca, comuna Victoria. În urma intervenției au fost identificate două bombe de aruncător, calibru 82 de milimetri, care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare”, au arătat geniștii ISU Iași.

Geniștii au descoperit muniție în mai multe zone

Geniștii ISU au intervenit și în comuna Comarna. Aici, angajații ISU au ridicat alte proiectile, tot de proveniență germană. Toate aceste proiectile sunt încă ascunse în mai multe zone diferite din județul Iași. Aici au avut loc bătălii sângeroase întra armata sovietică și cea români-germană în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

Astfel de muniție au fost descoperite în mai multe zone. În plus, geniștii ISU Iași au ajuns și în zona metropolitană a municipiului Iași. Aici s-au găsit alte elemente de muniție din aceeași perioadă. În continuare, angajații ISU sunt în căutare de astfel de muniții pentru a le detona în condiții de siguranță.

„În aceeași zi, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 500 de metri pătrați de teren împădurit, în municipiu, pe strada Podgoriilor. În urma intervenției a fost identificat un proiectil exploziv de calibru 105 milimetri, care a fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare”, au mai spus cei de la ISU Iași.

Urmăriți Playtech.ro și pe