Descoperire macabră într-o peșteră vulcanică din Italia. Poliției nu îi vine să creadă ce era acolo de 40 de ani

Descoperire macabră într-o peșteră vulcanică din Italia. Poliției nu îi vine să creadă ce era acolo de 40 de ani
Ce descoperire macabră a fost făcută de polițiști într-o peșteră vulcanică

Polițiștii italieni au făcut o descoperire macabră într-o peșteră vulcanică din apropierea vulcanului Etna. Autoritățile din regiune au fost uimite să găsească ceva vechi de mai bine de 40 de ani, rămas în interiorul stâncilor. Echipajele de ajutor alpin au fost cele care au semnalat acest fapt în timpul exercițiilor de rutină.

Ce descoperire macabră au făcut polițiștii italieni într-o peșteră vulcanică

Autoritățile din Italia au făcut recent o descoperire macabră în una dintre peșterile aflate în apropiere de vulcanul Etna. Specialiștii au fost uimiți să găsească un cadavru mumificat, îmbrăcat în mod neașteptat la costum. Potrivit primelor estimări, bărbatul ar fi murit în urmă cu aproape 40 de ani. Cu toate acestea, nu au fost descoperite și motivele pentru care trupul acestuia se afla în peșteră.

Conform oamenilor legii, omul era îmbrăcat complet nepotrivit pentru o excursie în peșteră. Acesta părea, mai degrabă, să fi plecat de la birou, de vreme ce purta pantaloni lungi de culoare închisă, cămașă elegantă cu dungi fine, cravată și pălărie. De asemenea, bărbatul avea și un pieptene, într-o carcasă elegantă, asupra sa.

Vestimentația bărbatului oferă indicii importante în cazul său

Bărbatul descoperit în interiorul peșterii vulcanice ar fi avut o vârstă de aproximativ 50 de ani. Acesta purta un pulover de lână și o jachetă de ploaie verde, având o pelerină deasupra, semn că la momentul la care a ajuns în locație ar fi putut fi una dintre lunile de toamnă sau iarnă. Cu toate că avea o vestimentație nepotrivită pentru o expediție montană, cadavrul a fost descoperit cu cizme de drumeție, mărimea 41, fapt care poate sugera că intenționa să ajungă în locul respectiv.

Primele estimări arată că acesta ar fi decedat în urmă cu 40 de ani, nefiind făcute prea multe verificări în această privință. Totodată, lângă cadavru, a fost găsit un ziar publicat de Giornale de Sicilia din 1978. În buzunare, acesta avea câteva lire, moneda fiind folosită în Italia înainte de trecerea la euro, din 2002.

Autoritățile investighează mai multe ipoteze

Secția de investigații științifice a Comandamentului provincial Carabinieri din Catania a demarat o anchetă, prin care analizează toate ipotezele. De asemenea, au fost verificate rămășițele de îmbrăcăminte și obiectele pe care le-a avut cu el pentru a încerca să obțină informații. Deocamdată însă, nu au ajuns la nicio concluzie.

Peștera vulcanică, din zona Zafferanei, aflată pe latura de est a vulcanului, este greu accesibilă, fapt care sugerează că nu a reușit să mai iasă după ce a intrat. Deși unii ar putea susține că a fost un accident, anchetatorii au cercetat dosarul sesizărilor de dispariții și nu au descoperit date care să se potrivească cu bărbatul descoperit.

Massimo Pacetto, comandantul Guardia di Finanza, susține, potrivit El Pais, că toate informații par să indice către o intrare de bunăvoie în peșteră, „pentru că este prea îngustă pentru a-l fi forțat cineva”. Dacă a intrat de bună voie, cercetătorii se întreabă de ce nu a ieșit totuși. Există posibilitatea ca ieșirea din peșteră să fi fost blocată de cineva, însă trecerea timpului ar fi dus la redeschiderea ei și ar fi permis găsirea mumiei. Polițiștii continuă să investigheze cazul.