Veste tristă pentru turiști. De ce a fost închisă Peștera Ialomiței, cel mai vizitat obiectiv turistic din Bucegi

Veste tristă pentru turiști. De ce a fost închisă Peștera Ialomiței, cel mai vizitat obiectiv turistic din Bucegi
De ce a fost închisă Peștera Ialomiței, cel mai vizitat obiectiv turistic din Bucegi

Peștera Ialomiței a suferit din cauza precipitațiilor din ultimele zile. Autoritățile au anunțat că obiectivul turistic este închis momentan. Din fericire, în zilele ce urmează peștera își va redeschide porțile.

Veste tristă pentru turiști

Zona muntoasă a județului Dâmbovița a fost lovită serios de precipitațiile recente. Apa a distrus aproape complet DJ 714 pe o suprafață de circa 200 de metri. Mai mult de atât, buștenii aduși de viitură au blocat traficul în zona Zănoaga, formându-se cozi de câțiva kilometri.

Potrivit președintelui CJ Dâmbovița, lucrările de refacere a drumurilor afectate de inundații ar trebui să înceapă cât mai repede.

„Pe lângă montarea indicatoarelor de avertizare de închidere a tronsonului DJ 714, au mai fost aprobate lucrări de degajare a drumului, intervenţii ale SC LDP care să asigure accesul în Campingul Zănoaga în cele mai bune condiţii şi refacerea podului către Cabana Horoabelor. Nu în ultimul rând, mâine dimineaţă, urmează să am discuţii cu proiectanţii pentru a reface cât mai repede drumurile din munte, dar şi cu aparatul tehnic din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa pentru consolidarea zidurilor de sprijin şi a DJ714, acolo unde Consiliul Judeţean poate interveni”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Peștera Ialomiței, închisă din cauza inundațiilor

Din cauza drumurilor afectate de inundații, accesul către zona Platoul Padina se va face pe varianta asfaltată de pe marginea Lacului Bolboci. Turiștii aflați acum în acea zonă sunt în siguranță, fiind găsită ruta alternativă pe care se pot întoarce acasă.

„Drept urmare, drumul va fi închis până la refacerea porţiunii afectate. În acest sens, la Cabana Bolboci, dar şi la intrarea pe drumul dinspre Peştera spre Cheile Tătarului, vor fi montate indicatoare care vor anunţa acest lucru. În ceea ce priveşte turiştii aflaţi acum în munte, aceştia sunt în deplină siguranţă.  A fost găsită şi ruta pe care pot merge spre casă. Vă asigur că vom reface drumul în cel mai scurt timp, astfel încât zona montană să fie accesibilă pe toate rutele existente.  În acest sens, am convocat, pentru această după-amiază, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa”,  a scris, pe pagina sa de Facebook, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Cele 60 de persoane cazate în campingul de la Zănoaga nu sunt evacuate deoarece nu sunt în pericol și nici nu vor să părăsească zona încă. Căsuțele de campare nu au fost afectate de viituri.

Urmăriți Playtech.ro și pe