Descoperire macabră într-o pădure din județul Botoșani. Zeci de păsări au fost găsite spânzurate în copaci

Descoperire macabră într-o pădure din județul Botoșani. Zeci de păsări au fost găsite spânzurate în copaci
Descoperire șocantă într-o pădure din Botoșani Sursă foto: Monitorul de Botoșani

Oamenii legii au deschis o anchetă după ce un grup de bicicliști, ieșiți la plimbare prin pădure, au descoperit zeci de păsări spânzurate în copaci. Oamenii din zonă spun că nu au mai văzut așa ceva, iar acum se tem, deoarece cred ei că este vorba despre un ritual satanist.

Până au ajuns polițiștii, păsările au dispărut

Evenimentul în sine este foarte bizar, iar pentru ca totul să fie mai ciudat, până au ajuns oamenii legii în pădurea respectivă, păsările din copaci au dispărut, chiar dacă atârnau la circa cinci metri înălțime. La fața locului a ajuns și un paznic de-al exploatației forestiere, care a spus că nu văzuse deloc păsările respective. Cu toate acestea, câteva sfori au rămas pe jos.

„Domnule, eu mă ocup de partea asta de pădure de când eram copil. Şi după ce am ieşit la pensie, acum 22 de ani, tot cu pădurea asta mă ocup. Nu am văzut sau auzit aşa ceva în viaţa mea”, a spus bărbatul care cutreieră pădurea o dată la câteva zile.

Oamenii legii ajunși la fața locului au deschis o anchetă și au vorbit cu mai mulți localnici. De asemenea, urmează ca la fața locului să se deplaseze și un echipaj de criminaliști, pentru a încerca să afle ce s-a întâmplat cu adevărat. Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, a declarat Delia Nenișcu.

Ce spun localnicii despre evenimentul bizar

Oamenii din satul apropiat de pădure spun că nu s-a mai întâmplat niciodată așa ceva și că habar nu au ce ar putea fi. O tânără este de părere că ar putea fi vorba despre vreun ritual neortodox. O altă femeie, în vârstă de 83 de ani, crede că doar niște copii fără cei 7 ani de acasă ar fi putut face un asemenea lucru.

„Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva. Sau să aud de aşa ceva. Nici nu pot să înţeleg de ce ar fi făcut asta. Am 83 de ani şi nu am mai auzit aşa o prostie, să spânzuri păsări”, a spus un bătrân din Corni.

Un bărbat spune că este posibil ca păsările spânzurate să fi fost puse astfel de alți oameni, ca și capcane pentru păsările prădătoare, care dau târcoale comunei. O mare parte dintre oamenii care locuiesc în sat sunt crescători de porumbei, potrivit Monitorul de Botoșani iar în acest mod ar încerca să scape de păsările de pradă care le vânează porumbeii.

„De păsări puse momeală nu am auzit până acum. Dar am văzut găini moarte puse în pădure pentru vulpi. Umplute cu antigel şi aşa omorau vulpea. Acum poate or fi pus antigel în acele păsări şi să fie pentru ulii”, a spus bărbatul.

Polițiștii continuă cercetările pentru a afla cu exactitate despre ce este vorba.