Descoperire istorică în România! “Comorile” găsite de cercetători la Castelul Corvinilor

Descoperire istorică în România! “Comorile” găsite de cercetători la Castelul Corvinilor
Descoperire istorică în România! “Comorile” găsite de cercetători la Castelul Corvinilor

Acum, Castelul Corvinillor este în centrul atenției. În timp ce castelul se află în plin proces de restaurare, el vine și cu surprize. Castelul Corvinilor este o investiție de circa cinci milioane de euro.

Descoperire istorică în România! “Comorile” găsite de cercetători la Castelul Corvinilor

El este în plin proces de restaurare. În timpul acestor lucrări au fost făcute două descoperiri arheologice cu adevărat impresionante. Sorin Tincu, directorul Muzeului Castelului Corvinilor, a precizat că, odată cu deschiderea rosturilor și îndepărtarea unor tencuieli realizate cu ciment, a fost descoperită o intrare specială.

„Totodată, la etajul Turnului Alb, o plombă fragil montată într-o intrare de secol XVII ne-a adus plăcuta surpriză a unui acces într-o încăpere sigilată, ca să spunem aşa, după secolul al XVII-lea, cel mai probabil în secolul al XIX-lea, în timpul lucrărilor de restaurare. În acest sector, se păstrează într-o stare de sănătate excepţională fresca de secol XV cu care Castelul Corvinilor era împodobit în întregime”, a declarat arheologul Sorin Tincu, anunță adevărul.ro, conform celor de la playtech.

Descoperiri Istorice la Castelul Corvinilor

Imagini în premieră cu noile descoperiri de la Castelul Corvinilor:- o frescă din secolul XV- un etaj de apărare la baza Turnului Alb

Publicată de Primăria Hunedoara pe Miercuri, 22 aprilie 2020

Castelul Corvinilor, în plin proces de restaurare

Astfel că, încăperea permitea accesul spre una din latrinele din secolul al XVII-lea din Castelul Corvinilor. Spaţiul uremază a fi restaurat şi deschis spre vizitare, atunci când castelul va fi, în sfârșit, deschis turiștilor.

Castelul Corvinilor este închis în prezent vizitatorilor, fiind derulate lucrările de restaurare. Acest proiect se ridică la cinci milioane de euro și e finanţat de Uniunea Europeană.

Mai mult decât atât, proiectul de restaurare se va derula pe următorii doi ani şi vizează reabilitarea următoarelor obiectivelor: Turnul pictat, Bucătăria Garnizoanei, Loggia Matia, Parter Turn Tezaur, Bastionul de tortură, Turn flancare pod, Turnul nou de poartă, Scara spirală, Sala Cavalerilor şi Sala Dietei, Turnul Capistrano, Ateliere (Locuinţa sudică), dar și Aripa Zolyomi și Turnul Pustiu.

De asemenea, un alt tip de lucrări vizează reabilitarea instalaţiilor sanitare existente. În plus, va fi introdus și un sistem de încălzire electric în locul instalaţiilor pe gaz.  În planurile proiectanţilor mai intră şi reabilitarea suprafeţelor pictate din Castelul Corvinilor, monumentul istoric fiind un unicat în Ardeal prin frescele sale, acum şterse de timp sau în urma lucrărilor de reabilitare din trecut.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI