Ce drepturi au turiștii care călătoresc cu avionul în zonele afectate de coronavirus

Asigurarea de călătorie în vremea coronaviruslui sursa foto: www.financecapitalmarkets.com

Ți-ai cumpărat bilet de avion cu mult timp înainte de epidemia cu coronavirus, iar acum parcă nu-ți prea mai vine să pleci? Noile cazuri de infecții cu coronavirus dau peste cap industria turismului, companiile aeriene și pe călători în egală măsură. China, Italia, Coreea de Sud și Iran au raportat noi cazuri de infecții cu coronavirus, dar încearcă să țină situația sub control.

Ce se întâmplă cu polița de asigurare dacă te duci în aceste țări din Asia

În calitate de turist și de client al companiilor aeriene, drepturile tale pot depinde de compania la care ți-ai cumpărat biletul și de polița de asigurare. Teoretic, scrie bbc.com. Ministerul Afacerilor Externe recomandă atenție sporită dacă ai de gând să călătorești într-una dintre aceste șapte țări din Asia: China, Japonia, Taiwan, Malaiezia, Thailanda și Singapore.

Dacă ai o călătorie planificată în aceste țări și decizi să te duci în ciuda sfaturilor MAE, riști să-ți invalidezi polița de asigurare, chiar dacă argumentul tău suprem este că realmente trebuie să te duci acolo. Dacă ești deja acolo, asigurarea de călătorie s-ar putea să nu te acopere dacă ești în Hubei, dar ai putea să fii în siguranță oriunde altundeva în China. Dar cu condiția să demonstrezi că e esential să fii acolo.

Ai mare grijă de ce te duci și unde te duci sursa foto: www.advancedpersonalloan.com
Ai mare grijă de ce te duci și unde te duci sursa foto: www.advancedpersonalloan.com

Dacă te-ai hotărât să pleci în Italia în weekend-ul ăsta dar acum te-ai răzândit

Până în acest moment, nu există alertă de călătorie emisă de MAE pentru Italia. Dar, de exemplu, dacă te-ai hotărât să te duci la Milano, ai putea avea surpriza să constați că școlile și universitățile sunt temporar închise. Oficialii clubului milanez de fotbal au decis ca meciul de mâine seară să se joace cu porțile închise. Orice eveniment major din nordul Italiei a fost anulat. În orice caz, dacă te hotărăști să te duci la Milano, pregătește-te pentru o scanare a temperaturii.

Dacă nu mai vrei să te duci la Milano, ai dreptul să-ți reprogramezi plecarea pentru o data ulterioară sau poți să te duci în alte zone din Italia fără să mai plătești nimic în plus.

Dacă ai decis să-ți anulezi călătoria și MAE nu a emis alertă de călătorie pentru zona în care vrei să te duci, nu te poți aștepta la compensații financiare.

În legătură cu hotelul la care ai rezervare

Dacă asigurații nu beneficiază de compensații bănești în cazul în care-și anulează călătoria, pot, în schimb, să se aștepte ca unele companii aeriene să-i lase să-și reprogrameze zborul. Reprezentanții British Airways spun că  pasagerii cu bilet pentru unele aeroporturi din nordul Italiei (inclusiv Milano, Torino, Bologna, Veneția, Bergamo și Verona) vor putea să-și reprogrameze zborurile. Delta are aceeași politică.

De asemenea, mai multe hoteluri din zonele ce necesită atenție sporită oferă banii înapoi sau opțiunea rezervării pentru o altă perioadă.

Este de preferat ca, înainte de plecare, să te consulți cu compania aeriană la care ai zborul și, de asemenea, cu hotelul la care ți-ai făcut rezervarea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI