Cum se curăță centrala termică, primăvara. Așa faci economie la facturile de gaze

Cum se curăță centrala termică, primăvara. Așa faci economie la facturile de gaze
Ai centrală termică de apartament? Așa poți economisi bani. Cum se reglează, de fapt

Pentru a avea eficiență maximă, centrala termică trebuie curățată în mod regulat. Ideal este să faci acest lucru când nu o folosești. Așadar, dacă întreprinzi lucrarea pe timpul verii, vei pregăti centrala pentru treaba pe care o va face iarna.

Cum se curăță centrala termică, primăvara

Dacă pe timpul iernii constați că centrala nu mai funcționează corespunzător, ai putea fi nevoit să execuți lucrarea și atunci. Iată de ce este importantă curățarea centralei.

Deoarece apa folosită în instalațiile termice este adesea una dură, nici centralele nu sunt ferite de depunerile de calcar. Și magnetita se poate instala în sistem, dar și diverse forme de nămol.

Dintre toate componentele centralei, cele mai afectate de depuneri sunt schimbătoarele de căldură. Astfel că, aceste depuneri pot cauza o circulație mai slabă a apei, zgomote în centrală sau chiar blocarea sistemului.

Așa faci economie la facturile de gaze

Dar pentru a curăța centrala trebuie să demontezi câteva componente, doar dacă ai aptitudinea și uneltele necesare. Curățarea chimiă este cea mai eficientă metodă de a înlătura depunerile, iar aceasta se realizează de obicei cu ajutorul unor pompe cu rezervor de acid. Acest rezervor trebuie umplut cu un lichid special, pe bază de acid, dar care trebuie ales cu atenție și în funcție de materialul din care sunt fabricate schimbătoarele de căldură. Atât schimbătorul principal, cât și cel secundar trebuie scoase din instalație, dar doar după ce au fost golite de apă. Cele două furtunuri ale pompei trebuie conectate la fiecare orificiu al schimbătorului. Pentru o și mai bună curățare, trebuie să folosești invertorul de sens al pompei pentru a schimba în mod regulat direcția în care curge lichidul. Durează cam două ore până când curățarea este gata, iar lichidul își va schimba culoarea.

Dacă ai o centrală pe lemne, trebuie să cureți interiorul camerei de ardere de depunerile de gudron. Este nevoie de un lichid special care înmoaie gudronul, pe care îl vei pulveriza pe pereții camerei de ardere. Lasă să acționeze o oră, apoi poți face focul în centrală. Chiar dacă ai la îndemână uneltele necesare, este bine să lași o echipă de profesioniști să se ocupe de curățare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI