22 sept. 2020 | 20:54

Descoperire istorică în apele Mexicului. Se confirmă tot ce știa omenirea despre mayași, cei care au prezis sfârșitul lumii

Monden
Descoperire istorică în apele Mexicului. Se confirmă tot ce știa omenirea despre mayași, cei care au prezis sfârșitul lumii
Arheologii au descoperit o nava cu care erau transportati sclavii mayasi

O descoperire istorică a fost făcută în apele Mexicului. S-a confirmat tot ce știa omenirea despre mayași, cei care au prezis sfârșitul lumii. Arheologii din Mexic au confirmat că o navă scufundată descoperită în largul peninsulei Yucatan a fost folosită pentru transportarea mayașilor vânduți în sclavie.

Descoperirea ce va marca planeta. Adevărul despre civilizația mayașă, cei care au prevestit APOCALIPSA

Descoperirea istorică făcută în apele Mexicului arată că aceasta este prima navă de sclavi mayași descoperită vreodată, potrivit Institutului Național pentru Antropologie și Istorie din Mexic (INAH) care a anunțat descoperirea marți.

La Unión, o navă cu aburi care folosea zbaturi pentru propulsie, a fost descoperită în 2017 de către arheologi în Golful Mexicului la două mile nautice distanță de orășelul Sisal din peninsula Yucatan, dar a fost nevoie de trei ani de cercetări pentru a confirma că aceasta a fost o navă folosită pentru transportarea sclavilor maya.

Civilizatia Maya a fost infloritoare

Civilizatia Maya a fost infloritoare

Mayași transportați ca sclavi în Cuba

Nava La Unión a capturat și transportat între 25 și 30 de mayași în Cuba unde aceștia au fost forțați să lucreze pe exploatațiile de trestie de zahăr între anii 1855 și 1861, în timpul unei rebeliuni cunoscute drept Războiul Castelor din Yucatan, potrivit INAH.

Fiecare sclav a fost vândut unor intermediari pentru 25 de pesos aceștia revânzându-i la rândul lor în Havana pentru până la 160 de pesos, în cazul bărbaților și 160 de pesos pentru femei”, a declarat arheologul INAH Barba Meneicke într-un comunicat de presă.

Nava arată o perioadă nefastă din istoria Mexicului

Nava La Union s-a scufundat la data de 19 septembrie 1861 în timp ce se îndrepta spre Cuba și a dovedit că sclavia încă era practicată la mai bine de 30 de ani după ce a fost interzisă în Mexic, în anul 1829.

Pentru cercetători…descoperirea este extrem de relevantă”, a subliniat INAH în comunicatul de presă, adăugând că „pe lângă dificultățile de a identifica numele navei, [descoperirea] vorbește despre o perioadă de rău augur din istoria Mexicului care ar trebui admisă și studiată în contextul vremii de atunci”.

Ce artefacte s-au descoperit pe navă

De asemenea, arheologii au confirmat identitatea navei cu ajutorul boilerelor sale care au explodat și provocat un incendiu imens, care a dus la scufundarea vaporului. Aceștia au găsit numeroase artefacte printre care fragmente de sticlă, ceramică, precum și opt seturi de tacâmuri folosite de pasagerii de la clasa întâi.

Accidentul a ucis jumătate din cei 80 de membri ai echipajului și 60 de pasageri aflați la bord, însă nu este clar câți sclavi mayași au murit în urma scufundării întrucât aceștia erau trecuți drept marfă, nu pasageri, în documentele navei.

Maya, o civilizație înfloritoare

Mayașii sunt o civilizație mezoamericană care a înflorit pe teritoriul actual al Mexicului și în America Centrală între 2.000 î.e.n. până în perioada descoperirii Americilor de către conchistadori.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Mănăstirea din România unde o floare creează un peisaj rupt din Rai. Are şi proprietăți tămăduitoare
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro