11 dec. 2020 | 09:14

Descoperire istorică după incendiile din Australia. E mai mic decât un deget uman VIDEO

Monden
Descoperire istorică după incendiile din Australia. E mai mic decât un deget uman VIDEO
Ce ai gasit oamenii de stiinta dupa incendiile din Australia

A fost făcută o descoperire istorică după incendiile din Australia. E mai mic decât un deget uman, însă a supraviețuit incendiilor devastatoare. Despre ce animal este vorba, vedeți în rândurile de mai jos.

Nimeni nu mai credea că este posibil așa ceva. Ce animal a fost descoperit în Australia după incendiile devastatoare

Descoperire istorică făcută după incedniile care au devastat Australia. Un mamifer minuscul, mai mic decât un deget de om, a fost găsit pe Insula Cangurilor, insulă devastată de incendiile care au avut loc în 2019-2020 din sudul Australiei, relatează New York Post.

Aceasta este prima captură documentată în care specia supraviețuiește unui asemenea incendiu”, a declarat ecologistul Pat Hodgens pentru The Guardian cu privire la descoperirea animalului.

Jumătate din Insula Cangurilor, devastată de incendii

Aproape jumătate din Insula Cangurilor, care măsoară 4.405 kilometri pătrați, a fost devastată de incendii între luna decembrie a lui 2019 și ianuarie 2020.

Chiar dacă flăcările au distrus aproape 88% din habitatul oposumului pigmeu, ecologiștii grupului Kangaroo Island Land for Wildlife consideră că acesta nu este singurul specimen care a supraviețuit focului.

Unde mai pot fi găsiți oposumi pigmei

În afară de Insula Cangurilor, oposumii pigmei, care au o greutate de aproximativ 10 grame, aceștia mai pot fi găsiți în Tasmania și uneori în Australia continentală în statele South Australia și Victoria.

Pe măsură ce vegetația se regenerează, ei încă rămân foarte expuși prădătorilor naturali sau introduși”, printre care pisicile sălbatice, a declarat Hodgens.

Este un miracol că oposumul pigmeu a supraviețuit incedniilor

Găsirea animalului minuscul, considerat unul din cei mai mici oposumi de pe planetă, aduce speranță în mijlocul devastării, părând aproape un miracol că un lucru atât de mic a mai putut fi descoperit.

Le datorăm acestor specii tot ce putem face pentru a le proteja și a ne asigura că vor fi în preajmă pentru generațiile viitoare”, a mai afirmat Pat Hodgens.

Exploatările forestiere, vinovate de incendii

Exploatările forestiere rapide din pădurile native au contribuit în mod semnificativ la criza incendiilor de vegetaţie din 2019-2020 din Australia. Defrișările galopante au intensificat „severitatea şi inflamabilitatea” focarelor, sunt de părere oamenii de ştiinţă.

Unul dintre autorii studiului, James Watson, a declarat că exploatările forestiere au contribuit la creşterea cantităţii de combustibil care alimentează incendiile, au favorizat uscarea pădurilor umede şi a redus înălţimea pădurilor.

Exploatarea forestieră lasă până la 450 de tone de combustibil la hectare

Exploatările forestiere pot lăsa în urmă până la 450 de tone de combustibil pe hectar, pe sol; după orice sistem de măsurare este un nivel incredibil de periculos de combustibil în peisajele sezonier aride„, a explicat James Watson, profesor la Universitatea din Queensland.