Descoperire istorică: potopul lui Noe a avut loc la Marea Neagră! Ce s-a întâmplat în România

Descoperire istorică: potopul lui Noe a avut loc la Marea Neagră! Ce s-a întâmplat în România
Potopul lui Noe, mit sau realitate

Povestea Arcei lui Noe și a Marelui Potop este una dintre cele mai faimoase din Biblie. Un apreciat arheolog crede că a găsit dovezi că potopul biblic s-a bazat de fapt pe evenimente reale. Ba mai mult de-atât, arheologul crede că potopul lui Noe ar fi avut loc la Marea Neagră.

Marele potop, mit sau realitate

Robert Ballard, unul dintre cei mai cunoscuți arheologi subacvatici din lume, a vorbit despre descoperirile sale. Echipa sa a cercetat adâncurile Mării Negre de pe coasta Turciei. Se aflau în căutarea urmelor unei civilizații antice ascunse sub apă de pe vremea lui Noe, încă din decembrie 2012. În căutările de pe fundul Mării Negre, Ballard a folosit o tehnologie robotică și mai avansată pentru a călători mai departe în timp.

Misiunea arheologică marină care ar putea susține povestea lui Noe a început în 2012. El a spus că acum aproximativ 12.000 de ani, o mare parte a lumii era acoperită de gheață. Conform datelor furnizate de arheolog, litoralul românesc, acum 12.000 de ani, era complet inundat. Cercetătorul a mai spus că fenomenul de creştere al nivelului mării a dus la inundarea a 150.000 de kilometri pătraţi, inclusiv în zona de litoral aflată acum sub stăpânirea României.

Potopul lui Noe la Marea Neagră

Conform unei teorii controversate propusă de doi oameni de știință de la Universitatea Columbia, într-adevăr a existat un potop în regiunea Mării Negre. Ei cred că Marea Neagră a fost cândva un lac izolat de apă dulce. Zona era înconjurată de terenuri agricole, conform adevărul.ro.

La un moment dat a fost inundată de un perete enorm de apă din Marea Mediterană. Forța apei a fost de două sute de ori mai mare decât cea a cascadelor Niagara, măturând tot ce se afla în calea sa.

Teoria sugerează în continuare că povestea acestui eveniment traumatic, aruncat în memoria colectivă a supraviețuitorilor, a fost transmisă din generație în generație și, în cele din urmă, a inspirat relatarea biblică a lui Noe. Noe este descris în Biblie ca un om de familie, tată a trei copii, care urmează să împlinească 600 de ani.

Mulți cărturari biblici cred că povestea lui Noe și Arca a fost inspirată din legendele inundațiilor din Mesopotamia. Aceste narațiuni antice erau deja transmise de la o generație la alta. Specialiștii spun că s-ar fi întâmplat cu secole înainte ca Noe să apară în Biblie.

Cât despre teoria că potopul lui Noe ar fi avut loc la Marea Neagră, arheologul Ballard a spus că este conștient că nu toată lumea este de acord cu concluziile sale cu privire la timpul și mărimea potopului, dar este încrezător că este pe drumul spre a găsi ceva din perioada biblică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI