Descoperire ireală în ochiul unui copil. În ce pericol se află familia dacă acesta plânge

Descoperire ireală în ochiul unui copil. În ce pericol se află familia dacă acesta plânge
Ce s-a descoperit în lacrimile unui copil

A fost identificat primul caz de SARS-CoV-2 în probe luate din lacrimile unui copil de 11 ani, după ce acesta a fost trimis la investigații medicale după ce a stat mai mult timp în preajma unui adult infectat. Așadar, transmiterea virusului prin lacrimi este ”teoretic posibilă”.

Descoperire ireală în ochiul unui copil

Potrivit unui studiu publicat în ”European Journal of Ophthalmology” realizat de medici și cercetători de la San Matteo Polyclinic Foundation din Pavia, primul caz de SARS-CoV-2 a fost identificat în proba de ochi a unui copil.

Potrivit Mediafax, este vorba despre un copil în vârstă de 11 ani care a fost trimis la clinica pediatrică San Matteo pentru investigații medicale, în urma unor contacte îndelungate și strânse cu un membru al familiei care era infectat cu noul coronavirus.

Descoperirea indică faptul că transmiterea virusului prin lacrimi este ”teoretic posibilă”, însă ”încă nu este clar dacă poate fi considerată o cale importantă pentru răspândirea Covid-19”, spun specialiștii din Pavia, potrivit ”La Repubblica”.

Copilul era asimptomatic

Gianluigi Marseglia, directorul clinii în care a fost internat copilul, a declarat că acesta era asimptomatic, însă analizele de sânge au arătat o ușoară creștere a valorilor transaminazelor, iar examinarea cu ultrasunete a plămânilor a scos la iveală o ușoară neregularitate pleurală. Așadar, i s-a făcut un test nazofaringian, care a rezultat pozitiv la Covid-19.

Cadrele medicale au decis să țină copilul sub observație. La câteva zile după internare, acesta s-a plâns de arsuri la ochi, ceea ce i-a determinat pe medici să ceară o evaluare oftalmologică. În probele luate din ochi a fost identificat Sars-CoV-2.

”Primul raport privind identificarea Sars-CoV-2 în probele de ochi la un pacient”

Un oftalmolog a declarat că, în perioada 26 martie – 1 mai 2020, în clinică au fost evaluate 8 cazuri cu tampoane conjunctivale. Sars-CoV-2 a fost identificat în toate probele luate din nas, în timp ce un singur eșantion conjunctival a ieșit pozitiv.

”Din câte știm, acesta este primul raport privind identificarea Sars-CoV-2 în probele de ochi la un pacient pediatric cu simptome, dar fără semne de implicare oculară. Cu toate acestea, deși transmiterea prin lacrimi este teoretic posibilă, nu este deocamdată clar dacă acest lucru poate fi considerat o cale importantă pentru răspândirea Covid-19″.

„Aceste date extind în continuare spectrul de organe afectate de infecție și subliniază importanța protecției ochilor pentru lucrătorii din domeniul sănătății”, a declarat Fausto Baldanti, șeful Laboratorului de Virologie Moleculară San Matteo.

Pacientul a fost externat din spital la 12 zile de la internare și pus în carantină până la obținerea rezultatelor negative ale testelor nazale și oculare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI