Descoperire fascinantă în zidurile Cazinoului din Constanța. Oamenilor nu le-a venit să creadă

Descoperire fascinantă în zidurile Cazinoului din Constanța. Oamenilor nu le-a venit să creadă
Descoperire fascinată ascunsă între zidurile Cazinoului din Constanța

Descoperire incredibilă ascunsă preț de zeci de ani între zidurile Cazioului din Constanța. Oamenii care au dezvăluit totul abia dacă au putut să creadă.

Descoperire uluitoare în zidurile Cazinoului din Constanța

Constanța de odinioară și cea de acum mai au în comun un ultimul lucru care are să se schimbe în viitorul apropiat – Cazinoul vechi. Cazinoul este chiar simbolul orașului de la mare, ridicat în anul 1909 și inaugurat în anul 1910. Clădirea a fost restaurată în anul 1986 de către un colectiv de artiști plastici ( Sorin Dumitru, Gheorge Firca, Ioan Miturca, Nae Mira, Nicolae Moldoveanu), iar abia în zilele noastre s-a hotărât o restaurare a monumentului istoric.

Cei care se ocupă de reînvierea cazinoului au găsit printre ziduri schițe care au fi fost ascunse de deținuții care au lucrat la acesta în 1950. Arhitectul care se ocupă acum de proiect a susținut că totul va fi refăcut în concordanță cu proiectul original.

Secretul ascuns între zidurile Cazinoului din Constanța
Secretul ascuns între zidurile Cazinoului din Constanța

„Echipele de restauratori le-au găsit printre ziduri”

„Echipele de restauratori au găsit printre ziduri, schiţe ascunse cel mai probabil de deţinuţii care au lucrat la renovarea Cazinoului în anii 1950. În interior există şi o scară construită după anul 1986 şi aceasta va fi desfiinţată pentru că nu s-a respectat stilul Art Nouveau şi a astupat faţada Cazinoului, cea dinspre mare. Eu, ca şi reprezentant al Primăriei Municipiului Constanţa, am discutat cu proiectantul şi am decis să demolăm scara şi să o refacem cu detaliile din 1910. În acest moment se execută lucrări de demolare şi desfacere a elementelor introduse ulterior construcţiei iniţiale, pentru a aduce faţada la forma originală din 1910. Vor fi efectuate recompartimentări, conform autorizaţiei de construire emisă de Primăria Constanţa, pentru funcţiunile noi pe care le va avea Cazinoul”
Radu Cornescu, inginer (Sursa: agerpres.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI