Descinderi în această dimineață la Spitalul de Urgenţă Craiova, după ce s-a aflat că zeci de certificate medicale au fost falsificate

Descinderi în această dimineață la Spitalul de Urgenţă Craiova, după ce s-a aflat că zeci de certificate medicale au fost falsificate
Descinderi în această dimineață la Spitalul de Urgenţă Craiova

La Spitalul de Urgență Craiova cineva a falsificat semnăturile unor medici pentru a elibera certificate de concedii medicale. În acest caz, prejudiciul se ridică la peste 240.000 de lei. Polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale din cadrul IPJ Dolj încearcă să stabilească cine este vinovat.

Descinderi la Spitalul de Urgență Craiova

Descinderile au avut loc pe data de 20 aprilie. Vizat a fost un cabinet medical de chirurgie de la Policlinica Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Conform anchetatorilor, aici au fost eliberate mai multe certificate medicale destinate persoanelor ce nu au fost examinate de nici un doctor.

În urma descinderilor, polițiștii au ridicat mai multe documente de la Spitalul de Urgență. În perioada ce urmează vor fi audiate asistentele și medicii ce au avut acces la formularele cu regim special.

„Din cercetările efectuate de poliţişti, sub supravegherea procurorilor, a rezultat faptul că că, în perioada 2019-2021, ar fi fost falsificate semnăturile unor medici de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova în vederea eliberării unui număr de 46 de certificate de concediu medical. În baza certificatelor de concediu medical astfel obţinute, dar şi a unor contracte de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări de sănătate, beneficiarii ar fi încasat în total 240.000 de lei.”, se arată într-un comunicat de presă.

Certificate medicale falsificate

Conform aceluiași comunicat, pe 20 aprilie au fost efectuate 8 percheziții domiciliare în Craiova și Băilești. Perchezițiile au fost efectuate cu ajutorul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova. De asemenea, prezenți au fost luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dolj.

„În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au ridicat documente ce pot constitui mijloace materiale de probă în cursul procesului penal. Cercetările continuă în acest caz în vederea clarificării stării de fapt şi a identificării tuturor persoanelor implicate, urmând ca în funcţie de materialul probator administrat dosarul penal să fie înaintat unităţii de parchet competente, cu propunerile corespunzătoare”, au declarat reprezentanţii IPJ Dolj.

Din punct de vedere legal, un certificat de concediu medical este imprimat cu regim special. De asemenea, el constituie ordine de plată. În baza acestuia se pot acorda indemnizațiile de asigurări sociale și de sănătate. Mai mult de atât, se acordă și indemnizațiile de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI