Dennis Man și Valentin Mihăilă, aproape de a fi antrenați de un român. Ce tehnician a fost la un pas de a prelua Parma

Dennis Man și Valentin Mihăilă, aproape de a fi antrenați de un român. Ce tehnician a fost la un pas de a prelua Parma
Dennis Man și Valentin Mihăilă nu trec prin cea mai bună perioadă la Parma, în Serie B

Dennis Man și Valentin Mihăilă, aproape de a fi antrenați de un român. Cei doi români de la Parma au trecut prin două schimbări de tehnicieni în ultima jumătate de an. Roberto D’Aversa a fost înlocuit, în mai, după retrogradarea în Serie B, de Enzo Maresca. Deși era așteptat să dea un impuls nou echipei, Maresca a dezamăgit. Așa se face că, zilele trecute a fost înlocuit și el cu Giuseppe Iachini. Dar, în primăvară, în locul lui D’Aversa, pe banca Parmei a fost la un pas de a ajunge un tehnician român.

Dennis Man și Valentin Mihăilă, aproape de a fi antrenați de un român

Dennis Man și Valentin Mihăilă nu trec printr-o perioadă fastă la Parma. Echipa a retrogradat în Serie B, iar conducerea clubului a decis, în luna mai, înlocuirea antrenorului Roberto D’Aversa cu Enzo Maresca. Fost jucător la Juventus, Maresca era așteptat să dea un suflu nou echipei.

Dennis Man și Valentin Mihăilă erau văzuți ca oameni de bază pentru reconstrucția echipei ce-și propusese revenirea în Serie A după doar un sezon. Dar lucrurile n-au stat deloc așa. Echipa emiliană a ajuns mai aproape de locurile de retrogradare, decât cele de promovare, ocupând abia locul 14.

Mai mult, dacă Mihăilă a mai fost folosit de Maresca, Dennis Man a intrat în dizgrația tehnicianului italian. Fostul jucător de la FCSB, cumpărat cu 11 milioane de euro de gialloblu, a jucat doar 9 minute în ultimele 5 partide. Iar Maresca i-a criticat atitudinea, cei doi nereușind să găsească „frecvența comună”.

Ce tehnician a fost la un pas de a prelua Parma

Rezultatele echipei lui Dennis Man și Valentin Mihăilă i-au fost fatale și lui Maresca. Tehnicianul de 41 de ani a fost demis la doar 6 luni de la numire. El a fost înlocuit cu Giuseppe Iachini (57 de ani), un specialist al promovărilor în Italia. Tehnicianul a dus nu mai puțin de patru echipe, Chievo, Brescia, Sampdoria și Palermo, în Serie A și se speră că va reuși același lucru și cu Parma.

Surpriza mare este că în locul lui Roberto D’Aversa, putea fi antrenorul Parmei nu Maresca, ci Adrian Mutu. Fostul tehnician de la naționala U21 și FCU Craiova a făcut el însuși dezvăluire.

Am fost și eu pe lista scurtă la Parma, dar l-au ales pe Maresca atunci. Eram cât pe ce, dar el câștigase titlul cu U23 la Manchester City. L-au dat afară acum două zile, acum au vrut un alt antrenor.

Dacă nu iese, schimbă iar profilul. A venit Giuseppe Iachini, care e un antrenor cu state vechi”, a spus Adrian Mutu la Digi Sport.

Deși a ratat ocazia să-i antreneze pe Dennis Man și Valentin Mihăilă la Parma, „Briliantul” este dorit la echipa de pe locul 3 din campionatul Ungariei, Kisvarda. Mutu a declarat că se va întâlni cu reprezentanții clubului maghiar în următoarea perioadă și va lua o decizie.

O să ne întâlnim, încă nu am decis ziua. O să ne întâlnim, mie mi-a transmis patronul că vrea să mă vadă. Îmi doresc, sincer, să antrenez o echipă mai puternică decât ce am antrenat până acum. Ei sunt pe locul 3, n-am ce să zic.

Dacă aș avea o ofertă din România m-aș mai gândi, pentru că sunt acasă și e normal ca alegerile să fie legate și de asta. Să vedem ce va fi”, a spus Adrian Mutu, conform sursei citate.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI