Demisie la cel mai înalt nivel, în România. Ce se întâmplă chiar acum cu instituțiile statului

Demisie la cel mai înalt nivel, în România. Ce se întâmplă chiar acum cu instituțiile statului
Demisie la cel mai înalt nivel, în România.

Demisie șocantă! Azi, 21 mai, un oficial a luat prin surprindere pe toată lumea după ce a anunțat că se retrage din postul său. Despre cine este vorba și de ce a ales să-și părăsească titulatura?

Demisie la cel mai înalt nivel, în România. Retragere neașteptată

Șeful Poliției de Frontieră și-a dat demisia azi, 21 mai. Conform unui comunicat, Ioan Buda și-a înaintat demisia din funcția de inspector general al Poliției de Frontieră Române. Motivele pentru care a renunțat la titulatura sa se pare că sunt personale. Chestorul general de poliție a fost demis în luna august a anuluit trecut în urma cazului de la Caracal care nu și-a găsit nici acum rezolvarea. Totul a început după ce au apărut informații privind modul în care au intervenit polițiștii la locuința lui Gheorghe Dincă, la 19 ore de la apelurile la 112 ale Alexandrei Măceșanu.

Acesta fusese numit, în ianuarie 2019, la conducerea Poliției Române, moment în care s-a întors la conducerea Poliției de Frontieră. Ioan Buda a ocupat funcția de inspector general al Poliției de Frontieră în perioada cuprinsă între 2010-2015, în anul 2016 a fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, iar la finele lui 2016 a deținut titulatura de șef al Poliției de Frontieră.

Șeful Poliției de Frontieră a demisionat!
Șeful Poliției de Frontieră a demisionat!

„Mulțumește pentru implicare și pentru sprijin „

“La final de mandat, chestorul general de poliție Ioan Buda transmite polițiștilor de frontieră întreaga sa apreciere pentru efortul depus și pentru profesionalismul de care au dat dovadă constant. De asemenea, chestorul general de poliție Ioan Buda mulțumește pentru implicare și pentru sprijin tuturor colaboratorilor instituționali, celor din rândul societății civile, dar și organizațiilor profesionale și sindicale ale polițiștilor. În conformitate cu prevederile legale în vigoare, raportul a fost înaintat, pentru aprobare, ministrului afacerilor interne. a urmare a evaluării situației operative realizate la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, s-a dispus eliberarea din funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a domnului chestor general de poliție Ioan BUDA începând cu data de astăzi, 21 mai 2020. La solicitarea ofițerului, domnul ministru al afacerilor interne, Ion Marcel VELA, a aprobat solicitarea de demarare a formalităților pentru încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare, începând cu data de 1 iunie 2020. Atribuțiile funcției de inspector general vor fi preluate de chestorul principal de poliție Liviu BUTE, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.”
Comunicat Ministerului de Interne 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI