15 sept. 2024 | 15:47

Delta Dunării, sub avertizare de cod portocaliu de ploi torențiale până luni dimineață

Vremea Meteo
Delta Dunării, sub avertizare de cod portocaliu de ploi torențiale până luni dimineață
Delta Dunarii

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de ploi torenţiale în Delta Dunării, valabilă până luni dimineață, 16 septembrie. Meteorologii avertizează asupra cantităților mari de precipitații ce ar putea cauza probleme locale în această regiune, dar și în alte zone ale țării aflate sub cod galben de ploi însemnate cantitativ.

Ploi torențiale în Delta Dunării

În intervalul 15 septembrie, ora 16:00 – 16 septembrie, ora 10:00, Delta Dunării se va confrunta cu ploi torențiale de intensitate ridicată. Cantitățile de apă estimate vor fi de 40-60 de litri pe metru pătrat, un volum substanțial care ar putea provoca inundații locale și dificultăți de transport.

Această regiune, renumită pentru peisajele sale naturale și biodiversitatea unică, ar putea fi afectată temporar de aceste fenomene extreme. Avertizarea vine într-un moment în care Delta este o destinație turistică populară, iar autoritățile locale îi îndeamnă pe vizitatori și localnici să fie precauți și să urmeze sfaturile specialiștilor pentru a evita pericolele asociate ploilor abundente.

Cod galben de ploi în 14 județe din țară

Pe lângă Delta Dunării, alte 14 județe din estul și vestul țării sunt sub avertizare de cod galben de ploi însemnate cantitativ. Județele afectate sunt Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Vaslui, Galați, dar și zone din Banat, Crișana și sud-vestul Transilvaniei. În aceste regiuni, cantitățile de apă vor fi între 20 și 25 l/mp, iar izolat pot depăși 40 l/mp.

În județele din nordul Dobrogei și în zonele montane din Oltenia, ploile vor fi de intensitate medie, însă efectele cumulative ale precipitațiilor ar putea genera acumulări semnificative de apă, având un impact asupra agriculturii și infrastructurii locale.

Citește și Ciclonul Boris își schimbă direcția. Ce județe vor fi afectate de ploile torențiale în următoarele ore. În Moldova se menține codul roșu!

Precauții și actualizări meteo

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că va actualiza constant avertizările în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice.

Oamenii sunt sfătuiți să fie atenți la aceste actualizări și să ia măsuri preventive în zonele expuse riscurilor de inundații. În special, locuitorii din Delta Dunării și regiunile afectate de codul galben ar trebui să fie pregătiți pentru posibile întreruperi ale activităților zilnice și dificultăți de deplasare.

Pe măsură ce aceste fenomene extreme devin din ce în ce mai frecvente, este esențial ca autoritățile și populația să colaboreze pentru a minimiza efectele negative și a asigura siguranța comunităților afectate.

Citește și Când scăpăm de ciclonul Boris care a făcut ravagii în România și în Europa. Cât mai ține vremea rea. Avertismentul meteorologilor!

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro