Delia este una dintre cele mai iubite artiste de la noi. Vedeta își surprinde mereu fanii, fie că este vorba despre muzică, outfit-uri sau lucrurile pe care le face. De data aceasta, Delia devine primul artist din România care va lansa un NFT, odată cu lansarea piesei Racheta.
NFT este un jeton pe blockchain. Înseamna Non Fungible Token și este un jeton criptografic de pe blockchain, reprezentând un activ unic. Aceste NFT-uri stau ca dovadă a autenticității și a proprietății în domeniul digital.
Prin aceste Non Fungible tokens, artiștii, și nu numai, își revendică operele de artă și le valorizează. Un NFT reprezină un obiect digital unic, iar el poate avea orice valoare stabilită de artist, dar și de prețul pieței.
Delia urmează să lanseze piesa Racheta pe 22 martie și este prima artistă care abordează conceptul de NFT în România. În străinătate, artiștii din mai multe domenii au obținut zeci de mii de dolari din Non Fungible Tokens.
Delia le oferă fanilor posibilitatea de a achizționa un pachet NFT Ultra Luxury Limited Edition. Acesta conține următoarele elemente? Piesa Racheta în format digital; o colecție de stickers personalizate; o colecție de fotografii inspirate din tema piesei; trei desene realizate de către Delia; o casetă audio și un walkman personalizat, o întâlnire cu Delia, în care chiar ea va înmâna clientului NFT-ul.
“Muzica ar fi fost diferită fără casete si cd-uri, la fel cum viitorul va fi diferit cu ajutorul blockchain-ului. Imaginația noastră este limita”, a spus Delia.
Artista a scos și merch, odată cu lansarea piesei Despablito și a turneului Acadelia. Cu diverse printuri, tricourile și hanoracele vândute de Delia pornesc de la 120 de lei și sunt excentrice, așa cum este și ea.
NFT este jeton unic, spre deosebire de criptomoneda bitcoin, care poate fi schimbată cu alt bitcoin, NFT nu se poate schimba cu nimic altceva, pentru că reprezintă un jeton unic, cu propria valoare.
Majoritatea NFT-urilor fac parte din blocchain-ul Ethereum, o criptomonedă. În esență, un NFT poate reprezenta orice fel de operă, fie că vorbim despre un desen, o piesă, sau orice altfel de operă care poate fi transpusă digital.
Rolul acestor jetoane Non Fungible este o formă prin care arta poate fi digitalizată și comercializată. Artiștii își vând lucrările unice oamenilor care vor să consume arta digitală, profitând mai mult decât ar face-o pe alte căi, precum vânzarea fizică.
NFT-urile folosesc aceeași tehnologie blockchain ca și criptomonedele.