Declarația explozivă care face lumină în cazul refuzului Austriei de a permite aderarea României la Schengen. Cine este de vină, de fapt

Declarația explozivă care face lumină în cazul refuzului Austriei de a permite aderarea României la Schengen. Cine este de vină, de fapt

Ziua de 8 decembrie a însemnat pentru România un mare eșec, după ce Austria și Olanda au refuzat să voteze pro aderării României la Schengen. Din păcate, țara noastră a ratat și de această dată șansa ocupării unei poziții mai bune în UE, iar motivul pare să fie unul evident, potrivit europarlamentarului PNL, Daniel Buda, după votul din Consiliul JAI.

România, dezarmată după consecințele veto-ului Austriei

Austria a anunțat oficial, prin vocea ministrului său de Interne, că se opune aderării României și Bulgariei, iar veto-ul său a confirmat anunțul, motiv de revoltă pentru toți românii și autoritățile noastre, precum și pentru alți oficiali străini, care au transmis faptul că România întrunește condițiile aderării, iar acest refuz este, de fapt, o nedreptate.

Europarlamentarul PNL, Daniel Buda, susține că de vină pentru această decizie a Austriei este Vladimir Putin, care s-a folosit de puterea pe care o are această țară ca să ne atace indirect.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, eurodeputatul român a criticat în termeni duri nedreptatea existent la adresa țării noastre, având în vedere că eforturile depuse de autorități și oficialii țării noastre au dus către rezultate excepționale, astfel încât, România să întrunească toate condițiile legale aderării.

Mai mult, politicianul susține că acest vot împotriva României este, de fapt, îndreptat contra întregii Uniuni Europene.

„Votul Austriei de astăzi nu a fost doar împotriva României, ci și împotriva Uniunii Europene!
Uneori, “haina cuvintelor este prea strâmtă“ pentru a exprima ceea ce simțim! Frustrare, nedreptate, sfidare….după votul Austriei împotriva accederii României în spațiul Schengen! Votul dat reprezintă o sfidare a realităților surprinse în România de instituțiile de evaluare a granițelor și o sfidare a concluziilor agențiilor europene gen Frontex! Acestea au spus clar că România nu se află pe ruta migranților prezenți în Austria!”, și-a început el mesajul pe Facebook.

România îndeplinește toate condițiile pentru a fi membră a spațiului Schengen

În continuare, politicianul român a apreciat sprijinul tuturor țărilor din UE, cu excepția celor două, care s-au opus unui eveniment istoric pe care România l-ar fi meritat pe deplin.

Daniel Buda a susținut că, ministrul de interne austriac și cancelarul Austriei au încălcat principiile și valorile Uniunii Europene, alegând să adope o poziție de dispreț față de România în fața tuturor. Acesta a dat asigurări cu privire la sancțiunile pe care Austria le va suporta după această acțiune injustă la adresa țării noastre.

„Reprezentanții a 26 de state au spus DA, Comisia Europeană, Parlamentul European la unison au fost de acord că România îndeplinește condițiile tehnice și politice să fie membră a spațiului Schengen!

Cu toate acestea , într-un dispreț aflat la limita grobianismului, ministrul de interne austriac și cancelarul Austriei, au ales să se poziționeze în afara principiilor și valorilor care au consolidat Uniunea Europeană! Eforturile făcute de Dl Președinte, Klaus Iohannis, Prim-ministrul Nicolae Ciucă, sau Ministrul de Interne Lucian Bode, Aurescu de la Externe, nu pot fi comensurate!

Chiar dacă rezultatul nu este cel așteptat este important de subliniat exemplara mobilizare a celorlalte state și instituții europene care au fost solidare cu România! Explicațiile gestului Austriei trebuie căutate în zona serviciilor rusești! Acestea au penetrat adânc guvernul Austriac și i-au metamorfozat acțiunile astfel încat interesele rusești în interiorul UE să fie satisfăcute!”, a continuat acesta.

„România nu poate fi îngenuchiată niciodată”

Daniel Buda a amintit de evenimente politice din trecut, al cărui curs a fost schimbat în mod surprinzător tot de Austria, lucru care demonstrează că istoria se repetă, oar din această cauză, țările Uniunii Europene trebuie să-și păstreze unitatea și valorile, sancționând acțiunile nefondate ale Austriei.

„Războiul lui Putin nu se poartă doar în Ucraina! Vedem că astăzi a câștigat o bătălie folosindu-se de un iepure austriac! Istoria recentă de acum 70 de ani ne amintește de un alt austriac care în 1939 a dat foc Europei! Astăzi, “aceeași genă recesiva“ a reușit sa producă unele mutații pe scena politică internațională!
Austria este însă izolată iar consecințele pentru ea nu vor întârzia sa apăra! Întreaga comunitate europeană este determinată mai mult ca niciodată să o facă să își recunoască greșelile!

Cancelariile europene lucrează din plin, iar pentru guvernul Nehammer a început numărătoarea inversă din toate punctele de vedere!

Sunt multe lucruri care nu pot fi spuse aici dar care cu siguranța se fac și se vor vedea în curând! Și nu mă refer la boicotul firmelor austricece din România sau la refuzul de a mai merge la schi în Tirol!
România nu poate fi îngenuncheată niciodată! Iar istoria ne-a demonstrat acest lucru!”, a scris pe Facebook eurodeputatul PNL Daniel Buda.

Urmăriți Playtech.ro și pe