Vladimir Putin este încolțit. Vestea venită în acest moment din Franța

Vladimir Putin este încolțit. Vestea venită în acest moment din Franța
Vladimir Putin este încolțit. Vestea venită în acest moment din Franța

Luni, președintele Franței Emmanuel Macron a discutat cu președintele rus Vladimir Putin. Macron cere clarificări în privința tentativei de asasinat asupra lui Aleksei Navalnîi.

Vladimir Putin este încolțit

Președintele Franței îi cere clarificări lui Vladimir Putin despre ”tentativa de asasinat” care l-a vizat pe Aleksei Navalnîi.

”Trebuie să se facă lumină, fără întârziere, privind tentativa de asasinat. Este necesară o clarificare din partea Rusiei, în cadrul unei anchete credibile și transparente” i-a spus președintele Macron omologului său rus, Vladimir Putin, potrivit cotidianului Le Figaro.

Franța împărtășește, pe baza propriilor analize, concluziile mai multor parteneri europeni privind otrăvirea cu substanța neurotoxică Noviciok” a spus Emmanuel Macron, potrivit Mediafax.ro.

A fost atacat cu o substanță neurotoxică

Pe 20 august, criticul președintelui rus Vladimir Putin, s-a simțit rău după ce a băut un ceai într-un aeroport din Rusia.

Germania a stabilit că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu o substanță neurotoxică din gama Noviciok.

Emmanuel Macron și Vladimir Putin
Vladimir Putin este încolțit. Vestea venită în acest moment din Franța

Angela Merkel va răspunde la ”întrebări dificile”

După un an de la asasinarea combatantului rebel ceceno-georgian la Berlin, Rusia și Germania sunt implicate într-un nou caz care naște întrebări asupra Kremlinului. După ce a aflat de otrăvirea opozantului Aleksei Navalnîi, Angela Merkel a avertizat Moscova că va răspunde la ”întrebări dificile”, contactând partenerii din NATO pentru ”un răspuns adecvat”.

La 10 zile după ce Aleksei Navalnîi a fost transferat de la Omsk la Berlin, Germania a anunțat rezultatele toxicologice realizate în cazul principalului opozant al președintelui Vladimir Putin. ”Dovada fără echivoc” este că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din gama Noviciok. Imediat după anunț Angela Merkel a avertizat Moscova că va răspunde la ”întrebări dificile”.

„Scopul a fost să-l reducă la tăcere și condamn cu tărie aceasta în numele Guvernului german”, a spus cancelarul german, cerând „un răspuns comun adecvat” cu partenerii europeni și aliații din NATO, conform Adevărul.ro.

Ce susține Kremlinul

În urmă cu câteva zile, Marea Britanie i-a cerut Moscovei, prin vocea ministrului său de Externe Dominic Raab, „să spună adevărul” în cazul Navalnîi.

„Este absolut inacceptabil ca această armă chimică interzisă să fie utilizată încă o dată și ca violența să vizeze încă o dată o figură a opoziției ruse”, Dominic Raab, citat într-un comunicat preluat de AFP.

Moscova spune că nu are nimic de-a face cu otrăvirea lui Aleksei Navalnîi, refuzând să deschidă o anchetă amplă, pe motivul că nu i se furnizează probe. Deși, ambasadorul său la Berlin le-a primit.

Urmăriți Playtech.ro și pe