21 mart. 2024 | 17:22

Declaraţia contracandidatului lui Iohannis la conducerea NATO despre preşedintele României. Mark Rutte: „Lider credibil pentru țara lui”

Politică
Declaraţia contracandidatului lui Iohannis la conducerea NATO despre preşedintele României. Mark Rutte:
Foto: Profimedia

Contracandidatul lui Iohannis la conducerea NATO a făcut o declarație surprinzătoare despre liderul de la Cotroceni. Ce crede Mark Rutte despre președintele României.

Ce spune Mark Rutte despre Klaus Iohannis

Prezent la Bruxelles la reuniunea Consiliului European, eveniment la care participă și președintele României, Mark Rutte a vorbit pentru prima oară despre contracandidatul său la conducerea NATO.

Întrebat de jurnaliști ce părere are despre Klaus Iohannis, premierul olandez i-a făcut o descriere surprinzătoare, având doar cuvinte de laudă la adresa liderului de la Cotroceni.

„Este un om minunat. Este președinte al României de 10 ani și am lucrat bine aproape mereu. Este un lider credibil pentru țara lui. Cât despre NATO, așa cum știți, nu zic nimic”, a spus Mark Rutte.

Întrebat apoi dacă președintele României ar fi un lider credibil și pentru NATO, premierul Olandei a punctat că nu va face niciun comentariu pe această temă.

„Ne deosebeşte geografia, istoria şi cu siguranţă sunt unele teme unde abordările noastre”

Tot la Bruxelles, Klaus Iohannis a vorbit despre diferențele dintre el și contracandidatul său, punctând că această competiție nu ar trebui să afecteze în mod negativ proiecte sau relaţii care au fost construite în ani.

„Cu prim-ministrul Mark Rutte ne întâlnim la fiecare Consiliu şi la fiecare summit şi discutăm. Avem o relaţie absolut normală, niciunul dintre noi doi nu doreşte ca, prin această competiţie, să se strice proiecte sau relaţii care au fost construite în ani, dimpotrivă. Deci este chiar o competiţie constructivă.

Cred că ne deosebeşte geografia, istoria şi cu siguranţă sunt unele teme unde abordările noastre … ambele sunt foarte constructive, dar uşor diferite în ce priveşte viitorul NATO”, a spus Klaus Iohannis.

Te-ar putea interesa și: Încă o țară nu-l acceptă pe rivalul lui Iohannis la șefia NATO? Reacția e clară

Declaraţia contracandidatului lui Iohannis la conducerea NATO despre preşedintele României. Mark Rutte Lider credibil pentru țara lui

Foto: Profimedia

Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura la conducerea NATO

Președintele și-a anunțat oficial candidatura la conducerea NATO, pentru funcția de secretar general, pe 12 martie 2024, în cadrul unei declarații de presă.

„Am decis să intru în competiţie pentru funcţia de Secretar General al NATO. Îmi asum această candidatură în numele României cu toată responsabilitatea, iar această decizie are la bază performanţa României, experienţa acumulată pe parcursul celor două mandate de Preşedinte al României, înţelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa, şi în special regiunea noastră, şi angajamentul meu ferm faţă de valorile şi obiectivele fundamentale ale NATO”, a subliniat preşedintele.

Te-ar putea interesa și: Ce a spus Traian Băsescu despre candidatura lui Klaus Iohannis la NATO: ‘E înalt’

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Pensia lui Isărescu s-a dublat. Venitul guvernatorului BNR, uriaș
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Decizie pentru toți cei care au BULETIN DE IDENTITATE. Schimbarea anunțată astăzi, 11 MAI
Capital.ro
Horoscop 13-19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Peştii au fericire şi succes, Berbecii renasc şi au dorinţă de libertate
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro