Declarația care aruncă totul în aer. Un apropiat al lui Vladimir Putin trece de partea lui Volodimir Zelenski: „Știu cum ar putea fi rezolvat”

Declarația care aruncă totul în aer. Un apropiat al lui Vladimir Putin trece de partea lui Volodimir Zelenski: „Știu cum ar putea fi rezolvat
Vladimir Putin și Jair Bolsonaro

Apar informații bombă care ar putea schimba cursul războiului din Ucraina. Potrivit declarațiilor făcute, joi, de către președintele Brazilian, Jair Bolsonaro, acesta ar știi secretul care poate să influențeze încetraea războiului. Surprinzător este modul în care acesta și-a exprimat punctul de vedere referitor la acest subiect, dar și a declarat atunci când a fost întrebat despre cum vede el soluționarea acestui conflict sângeros.

Ce va discuta Jair Bolsonaro cu Volodimir Zelenski

Președinte brazilian ar putea deține informații prețioase cu privire la strategia care ar trebui adoptată pentru o accelerare a încetării războiului, cu victorie pentru Ucraina. Acesta a declarat, joi, că urmează să aibă o convorbire telefonică cu liderul ucrainean, la solicitarea acestuia.

În ciuda faptului că a adoptat o poziție neutră în raport cu conflictul dintre Ucraina și Rusia, Bolsonaro susține că îi va spune lui Volodimir Zelenski ce trebuie să facă pentru încetare ataacurilor.

„Îi voi spune părerea mea, ce cred eu. Soluția pentru asta. Știu cum ar putea fi rezolvat. Dar nu voi spune nimănui”, a declarat liderul brazilian, în timpul unei vizite în statul Maranhao, din nord-estul țării.

Acesta și-a exprimat îngrijorarea față de impactul negativ al războiului, în mod special, asupra Europei, oferind în același timp un indiciu legat de soluția pe care ar urma să i-o ofere liderului ucrainean.

Acest război a provocat perturbări uriașe. Mai puțin pentru Brazilia, mult mai mult pentru Europa. (…) Soluția în acest caz ar fi la fel cum s-a încheiat războiul dintre Argentina și Marea Britanie în 1982″, a adăugat președintele, fără a oferi detalii suplimentare.

Relația dintre Vladimir Putin și liderul brazilian

În ciuda deschiderii sale privind ajutorul oferit Ucrainei, Jair Bolsonaro are o relație destul de strânsă cu Vladimir Putin, având în vedere avantajele economice reciproce între Brazilia și Rusia. Acesta l-a vizitat pe omologul său rus, Vladimir Putin, la Moscova în luna februarie, chiar înainte de izbucnirea războiului.

Mai mult, în urmă cu câteva zile, ministrul brazilian de Externe și-a exprimat public dorința de cumpărare a unei cantități mari de motorină din Rusia, care este, de asemenea, un important furnizor de îngrășăminte pentru țară.

Din păcate, în ultimele ore, tensiunile au atins cote inimaginabile în Ucraina, acolo unde un oraș extrem de pașnic a fost atacat de trupele ruse, provocând decesul a 23 de persoane și rănirea a peste 100, după bombardarea unui mall, a unui centru medical și a mai multor blocuri.

În urma masacrului din orașul Vinița, liderul ucrainean a solicitat noi sancțiuni împotriva Rusiei, acuzând țara de acte teroriste, iar pe Vladimir Putin de crime de război.

„Această zi a dovedit încă o dată că Rusia trebuie să fie recunoscută oficial ca stat terorist. Niciun alt stat din lume nu reprezintă o asemenea ameninţare teroristă ca Rusia.

Niciun alt stat din lume nu îşi permite să distrugă oraşe paşnice şi oameni cu rachete de croazieră şi artilerie în fiecare zi.

În urma unui singur atac cu rachetă asupra oraşului nostru Viniţa 23 de persoane au fost ucise. Trei copii sub zece ani. Şi acesta, din păcate, nu este încă numărul final.

Zeci de persoane sunt date dispărute. Printre cei internaţi se numără şi răniţi grav”, a declarat Zelenski, joi noapte.

 

 

Urmăriți Playtech.ro și pe