Decizie finală în legătură cu postul lui Marius Șumudică la CFR Cluj. Ce spune conducerea clubului despre demiterea lui

Decizie finală în legătură cu postul lui Marius Șumudică la CFR Cluj. Ce spune conducerea clubului despre demiterea lui
Decizie finală în legătură cu postul lui Marius Șumudică la CFR Cluj. Ce spune conducerea clubului despre demiterea lui

Decizie finală în legătură cu postul lui Marius Șumudică la CFR Cluj. Campioana a fost sfâșiată în ultima perioadă de un conflict iscat între tehnician și o parte dintre jucători. După eșecul dur cu Steaua Roșie Belgrad, Șumudică și-a criticat violent elevii, plasând responsabiltiatea rezultatului, 0-4, pe umerii acestora. Aceștia au protestat, antrenorul „pierzând vestiarul”. Conducerea clubului a încercat să clarifice situația printr-un comunicat emis joi.

Decizie finală în legătură cu postul lui Marius Șumudică la CFR Cluj

Marius Șumudică a ajuns la CFR Cluj plin de elen și cu mânecile suflecate. Vom face și vom drege, vom lupta pși vom câștiga. Acestea erau refrenele preferate ale antrenorului de 50 de ani. Personaj cu glumele la el, Șumudică părea că se va înțelege de minune cu jucătorii campioanei. Dar, dincolo de victoriile din campionat, parcursul din cupele europene a fost dezastruos. Eliminare din Champions League și un meci tur pierdut cu 0-4 în play-off-ul Europa League. Moment în care Șumudică a răbufnit punându-și „la zid” propriii jucători.

Încă unii cred că sunt ”senatori de drept” în această echipă, dar nu demonstrează cu nimic. Nu vin să îmi acuz jucătorii, dar nici nu pot să fiu „oaia neagră” tot timpul în fața dumneavoastră și să mă cert cu toată lumea că Șumudică e vinovat. Dar în momentul în care tu îi dai mingea… Îi deschizi ușa la unu să intre în casă și zici ”intră, bă și ia Rolex-ul de aici!”. Păi ăla e prost? Ți-l lasă acolo? Nu mai pot să mai înghit, am înghițit destul”, a tunat, printre altele, Marius Șumudică la încheierea partidei de la Belgrad.

Ce spune conducerea clubului despre demiterea lui

Dar discursul lui Marius Șumudică nu a fost primit prea bine de fotbaliști, Aceștia, conform presei, au protestat vehement pentru faptul că sunt scoși ca singuri „țapi ispășitori”. Șumudică a contraatacat și a recunoscut că are deja alte oferte, dintre care una din Turcia, de la Kayserispor, unde a mai antrenat. Conducerea clubului a simșit nevoia să intervină. Asta, cu atât mai mult cu cât s-a tot vorbit despre o posibilă demitere a tehnicianului, patronul Neluțu Varga fiind total nemulțumit de parcursul echipei în cupele europene.

Ca urmare a ultimelor informatii apărute în presă, dorim să facem următoarele precizări: Conducerea clubului CFR 1907 Cluj nu a luat în considerare în niciun moment schimbarea de pe banca tehnică a echipei noastre a antrenorului Marius Șumudică.

Suntem singura echipă din România care va participa în acest sezon în grupele unei competiții europene, iar după 5 etape disputate până acum, suntem lideri incontestabili în Liga 1 cu maxim de puncte obținute, performanță pe care CFR Cluj nu a mai bifat-o din sezonul 2006/2007, astfel că nu s-a pus problema ca antrenorul echipei noastre să fie schimbat”, se arată în comunicatul CFR Cluj postat pe contul oficial de facebook al clubului.

„Nu există niciun conflict între antrenor și jucători”

În mesajul emis de CFR Cluj se mai susține că nu există niciun conflict între Marius Șumudică  și jucători și se dau asigurări că Marius Șumudică are parte de toată susținerea conducerii clubului și a acționarilor acestuia.

De asemenea, vrem să vă asigurăm de faptul că nu a existat și nu există niciun fel de conflict între antrenor și jucătorii echipei noastre. Un rezultat negativ și toate criticile venite din presă nu pot să destabilizeze un club de anvergura CFR-ului, un club care în ultimii ani a câtigat de 4 ori consecutiv titlul de campioană.

Avem un lot valoros și numeric, dar și un antrenor cu multă experiență, iar mai presus de toate suntem o familie unită care va reuși să treacă peste un rezultat negativ, în pofida criticilor venite din toate direcțiile. În încheiere, vă asigurăm încă o dată că antrenorul Marius Șumudică are parte de toată susținerea conducerii clubului și a acționariatului”, se mai arată în același comunicat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI