Decizia șocantă luată de Regina Elisabeta. Are iar probleme de sănătate?

Decizia șocantă luată de Regina Elisabeta. Are iar probleme de sănătate?
Decizia socanta luata de Regina Elisabeta

După ce s-a recuperat, recent, de infecția cu virusul COVID-19, Regina Elisabeta a Marii Britanii pare să aibă, din nou, probleme de sănătate. Monarhul englez nu va participa la Serviciul Commonwealth de la Westminster Abbey, eveniment ce urmează să aibă loc în următoarea perioadă. Ce au anunțat oficialii de la curtea regală.

Motivul pentru care britanicii bănuiesc faptul că Regina Elisabeta ar avea iar probleme de sănătate

Revenirea prevestită a Reginei Elisabeta a II-a la îndatoririle publice majore a fost suspendată, deoarece oficialii regali au anunțat vineri, 11 martie, că nu va participa la serviciu de Ziua Commonwealth-ului, eveniment ce va avea loc în a doua jumătate a lunii martie.

Monarhul în vârstă de 95 de ani trebuia să participe luni, 14 martie, la evenimentul anual de la Westminster Abbey din centrul Londrei, alături de aproximativ 1.500 de invitați.

Prezența ei așteptată a fost văzută ca o întoarcere la îndatoririle regale, după ce starea ei de sănătate a fost extrem de delicată, după ce monarhul a fost infectat cu virusul COVID.

„După ce a discutat despre aranjamentele cu Casa Regală, Regina i-a cerut prințului de Wales să o reprezinte pe Majestatea Sa.”, au spus oficialii de la Palatul Buckingham.

Monarhul a ratat ultima dată evenimentul în anul 2013, când se recupera după o criză de gastroenterită. Înainte de asta, Regina Elisabeta nu a absentat de la serviciu timp de 20 de ani.

Prințul Charles, în vârstă de 73 de ani, este fiul cel mai mare și moștenitorul reginei, cel care va prelua cele 54 de națiuni ale Serviciului Commonwealth, când va deveni rege al Marii Britanii.

Regina Elisabeta și-a rărit aparițiile din spațiul public din octombrie anul trecut, când a fost transportată la spital din cauza unor mici complicații. Monarhul împlinește 96 de ani în luna aprilie.

Pe 20 februarie, Regina Elisabeta a fost testată pozitiv pentru coronavirus. Din fericire, mama Prințului Charles a dezvoltat o formă ușoară a bolii.

Ce au declarat oficialii Palatului Buckingham despre îndatoririle Reginei Elisabeta

Din fericire, regina s-a simțit suficient de bine săptămâna trecută, pentru a-l întâlni, în persoană, pe premierul canadian, Justin Trudeau, la casa ei de la Castelul Windsor.

„Regina va continua cu alte angajamente planificate, inclusiv audiențe în persoană, în săptămâna următoare.”, au completat reprezentanții coroanei britanice, potrivit The International News.

În februarie 2022, Regina Elisabeta a devenit primul monarh britanic din istorie care a domnit timp de 70 de ani. Evenimente publice pentru Jubileul ei de platină sunt planificate pentru începutul lunii iunie.

Regina Elisabeta este șeful statului în Marea Britanie și în alte 14 națiuni sau tărâmuri ale Commonwealth-ului din întreaga lume, inclusiv Australia, Noua Zeelandă și Canada.