03 apr. 2020 | 14:17

Decizia NASA, în plină pandemie. Ce se întâmplă cu personalul agenției

Știri generale
Decizia NASA, în plină pandemie. Ce se întâmplă cu personalul agenției
Vezi decizia NASA în plină pandemie de COVID-19

În pofida stărilor de panică și incertitudine, provocate de pandemia de noul coronavirus, Administrația Națională Aeronautică și Spațială (NASA) se pregătește pentru misiuni cu echipaj uman pe Lună şi pe Marte.

Ce planuri au astronauții, în plină pandemie

Administratorul NASA, Jim Bridenstine, a anunțat că agenţia spaţială americană va continua să-şi pregătească misiunile cu echipaj pe Lună şi pe Marte, în ciuda pandemiei care face ravagii în întreaga lume.

„Misiunea NASA continuă în aceste vremuri. Suntem mândri să împărtăşim viziunea noastră pentru sustenabilitatea pe Lună după 2024 şi cum ne pregăteşte Artemis pentru Marte“, a scris el pe Twitter.

Programul îți propune ca, în 2024, astronauții americani să aterizeze din nou pe Lună, urmând să trimită echipaje și către Marte. Atunci se vor celebra 50 de ani de când omul a pus pentru prima dată piciorul pe orbita lunară.

„După 20 de ani de viaţă continuă pe orbita de jos a Pământului, suntem pregătiţi pentru următoarea provocare de explorare a spaţiului – dezvoltarea unei prezenţe susţinute pe şi în jurul Lunii“, scrie pe site-ul agenţiei, nasa.gov.

„Vom continua să explorăm şi mai mult Luna“

Pentru a avea o prezență continuă pe Lună, elementul de bază de care au nevoie astronauții este mobilitatea, este de părere administratorul agenției spațiale americane.

Peste 12.000 de persoane au aplicat pentru a deveni astronauţi în cadrul programului Artemis

Peste 12.000 de persoane au aplicat pentru a deveni astronauţi în cadrul programului Artemis

„În anii următori, Artemis va fi Steaua noastră polară pe măsură ce vom continua să explorăm şi mai mult Luna“, a mai precizat acesta.

Totodată, NASA îşi propune să prezinte un vehicul de teren selenar. Vehiculul, care este proiectat în întregime pentru a fi locuibil, le va permite echipajelor să facă călătorii pe suprafața Lunii ce ar putea dura chiar și 45 de zile. Pentru misiunile mai scurte, un habitat selenar ar putea găzdui un maxim de patru persoane.

Programul Artemis își propune testarea Lunii, cu scopul de a putea trimite echipaje și mai departe în sistemul solar.

Parteneri
Povestea românului care a sărbătorit cu Donald Trump victoria din alegerile din SUA
Redactia.ro
Ce origini are Cătălin Scărlătescu. Nu s-a ascuns niciodată: „Mi-a arătat în copilărie ce înseamnă...”
Click.ro
Echipa lui Trump vrea să amâne aderarea Ucrainei la NATO pentru cel puțin 20 de ani. Ce primește Kievul în schimb
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
De la Antena1, la PRO TV! Cine e vedeta care a apărut la filmările pentru PROtevelion. Andra a început să țipe când a văzut-o! 'Doamne, ce bucurie!'
Unica.ro
Mămăliga, mai greu de preparat decât pare. Mulți fac o mare greșeală
EVZ.ro
Rita Mureșan, dezvăluiri cutremurătoare despre momentul în care a făcut preinfarct. Un bărbat misterios i-a salvat viața: ”Mi-a pus o pastilă sub limba și a plecat”
Spynews
Schimbare pentru cei cu permis Categoria B. Pot conduce noi vehicule
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! SONDAJ CURS
Mediaflux
Cele mai recente imagini cu Alina Eriko! Bruneta nu mai are dinți și s-a tuns scurt. Ce le-a transmis celor care o caută | VIDEO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Urări de Sfinții Mihail și Gavriil 2024. Cele mai frumoase felicitări și imagini cu mesaje de „La mulți ani”, pentru sărbătoriți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro