03 apr. 2020 | 14:17

Decizia NASA, în plină pandemie. Ce se întâmplă cu personalul agenției

Știri generale
Decizia NASA, în plină pandemie. Ce se întâmplă cu personalul agenției
Vezi decizia NASA în plină pandemie de COVID-19

În pofida stărilor de panică și incertitudine, provocate de pandemia de noul coronavirus, Administrația Națională Aeronautică și Spațială (NASA) se pregătește pentru misiuni cu echipaj uman pe Lună şi pe Marte.

Ce planuri au astronauții, în plină pandemie

Administratorul NASA, Jim Bridenstine, a anunțat că agenţia spaţială americană va continua să-şi pregătească misiunile cu echipaj pe Lună şi pe Marte, în ciuda pandemiei care face ravagii în întreaga lume.

„Misiunea NASA continuă în aceste vremuri. Suntem mândri să împărtăşim viziunea noastră pentru sustenabilitatea pe Lună după 2024 şi cum ne pregăteşte Artemis pentru Marte“, a scris el pe Twitter.

Programul îți propune ca, în 2024, astronauții americani să aterizeze din nou pe Lună, urmând să trimită echipaje și către Marte. Atunci se vor celebra 50 de ani de când omul a pus pentru prima dată piciorul pe orbita lunară.

„După 20 de ani de viaţă continuă pe orbita de jos a Pământului, suntem pregătiţi pentru următoarea provocare de explorare a spaţiului – dezvoltarea unei prezenţe susţinute pe şi în jurul Lunii“, scrie pe site-ul agenţiei, nasa.gov.

„Vom continua să explorăm şi mai mult Luna“

Pentru a avea o prezență continuă pe Lună, elementul de bază de care au nevoie astronauții este mobilitatea, este de părere administratorul agenției spațiale americane.

Peste 12.000 de persoane au aplicat pentru a deveni astronauţi în cadrul programului Artemis

Peste 12.000 de persoane au aplicat pentru a deveni astronauţi în cadrul programului Artemis

„În anii următori, Artemis va fi Steaua noastră polară pe măsură ce vom continua să explorăm şi mai mult Luna“, a mai precizat acesta.

Totodată, NASA îşi propune să prezinte un vehicul de teren selenar. Vehiculul, care este proiectat în întregime pentru a fi locuibil, le va permite echipajelor să facă călătorii pe suprafața Lunii ce ar putea dura chiar și 45 de zile. Pentru misiunile mai scurte, un habitat selenar ar putea găzdui un maxim de patru persoane.

Programul Artemis își propune testarea Lunii, cu scopul de a putea trimite echipaje și mai departe în sistemul solar.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Decizie fără precedent a BEC. Un candidat la președinție trebuie să șteargă toate materialele de promovare online
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Aceste trei semne zodiacale își vor atinge obiectivele prin orice mijloace. Nimic nu le stă în cale
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Se alimentează cardurile românilor cu 250 de lei. Ordin la Guvern: Alocăm bani pentru plăți esențiale
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
VIITORUL PREȘEDINTE al ROMÂNIEI! CINE intră de fapt în TURUL II
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro