12 iun. 2022 | 16:00

Decizia luată de judecători în procesul clinicii unde a fost Petrică Mîțu Stoian. Veste de ultim moment

Monden
Decizia luată de judecători în procesul clinicii unde a fost Petrică Mîțu Stoian. Veste de ultim moment
Verdict primit de clinica unde s-a tratat Petrica Mitu Stoian

Marele interpret de muzică populară Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață fulgerător. În noiembrie 2021, vestea morții sale a șocat o țară întreagă. Rudele și prietenii nu-și revin din șocul pierderii artistului. La șapte luni de la decesul său, au apărut noi detalii referitoare la clinica unde a fost tratat solistul înainte de a muri.

Noi detalii în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian

La scurt timp după ce autoritățile române au stabilit că instituția medicală din județul Caraș-Severin nu îndeplinea toate cerințele legale pentru funcționare, reprezentanții clinicii Nera au deschis un proces în instanță, pentru a primi aviz de la Ministerul Sănătății. Recent, patronii au aflat verdictul.

După ce s-a vindecat de coronavirus, Petrică Mîțu Stoian a făcut un tratament scump la o clinică privată de lângă Reșița, în speranța că se va simți mai bine. Proprietatea medicală aleasă de artist dispune de cele mai performante servicii private din țară și de tratamente pe bază de cameră hiberară. În timp, au ieșit la iveală nereguli, motiv pentru care Ministerul Sănătății a suspendat activitatea clinicii Nera. Însă, patronii au deschis un proces împotriva autorităților, pentru a primi aviz de funcționare.

Lovitură primită de clinica Nera

Recent, judecătorii au respins cererea instituției de a-și continua activitatea. Decizia magistraților a fost publicată pe portalul instanțelor de judecată: „Respinge, în întregime, acţiunea formulată şi modificată, înaintată de reclamanta Societatea CLINICA NERA SRL în contradictoriu cu pârâtul  MINISTERUL SĂNĂTĂŢII, având ca obiect- eliberare aviz. Fără cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare care se depune la Curtea de Apel Timişoara. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei, azi, 09.06.2022”, potrivit portal.just.ro.

Acuzații dure la adresa instituției medicale

Clinica privată a intrat în vizorul MS la scurt timp după moartea lui Mîțu Stoian. Atât familia cântărețelui, dar și mai mulți specialiști au lansat acuzații grave la adresa personalului de la Nera, susținând că a acceptat să-l trateze pe cântăreț fără să se intereseze de istoricul său medical. Apoi au intervenit și autoritățile, care au efectuat o serie de controale la instituția mediclaă din Caraș-Severin. Clinica a fost sancționată cu 80.000 de lei, dar patronii au cerut anularea amenzilor în instanță. Nici atunci nu au câștigat.

Ce avere avea artistul

Petrică Mîțu Stoian deținea o maşină de lux, casa părintească din Isverna, două apartamente pe litoral (stațiunea Eforie Nord), plus un apartament în cartierul Primăverii din Capitală şi o vilă în Craiova. Toată averea rămâne familiei sale. Surorile și nepoții de la fratele predecedat vor moșteni bunurile regretatului interpret de muzică populară.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Netflix, o nouă lovitură. Povestea despre care vorbește toată lumea
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Capital.ro
Horoscop 26 aprilie 2024. Peștii visează cu ochii deschiși, Gemenii pornesc pe un nou drum
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANUNȚUL PRIVIND PENSIILE! Ministerul Muncii a DAT VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro