Firea, declarații de ultimă oră despre taxa Oxigen! Ce a anunțat primarul Capitalei

Firea, declarații de ultimă oră despre taxa Oxigen! Ce a anunțat primarul Capitalei

Taxa impusă de primarul Capitalei, Gabriela Firea, șoferilor care circulă prin București, are ca singur criteriu de aplicare a normei Euro a mașinilor, fără să țină cont de capacitatea motorului ori de tipul de combustibil folosit.

Firea, declarații de ultimă oră despre taxa Oxigen

Poluarea este taxată de Primăria Capitalei numai în timpul săptămânii, în intervalul orar 7-22. În restul timpului – sărbători legale, noaptea sau în weekend – șoferii pot polua. Totodată, Capitala este împărțită de vinieta Oxigen în două mari zone: ZACA, Zona de acțiune pentru Calitatea Aerului, și restul străzilor.

După ce Gabriela Firea aproape că s-a făcut de râs pe Facebook printr-o postare despre vinieta Oxigen,  ”consultând” bucureștenii pe o decizie care este deja în vigoare, de la 1 ianuarie, acum s-a gândit că este cazul să propună, tot pe facebook, un referendum, prin care bucureștenii sunt întrebați dacă sunt sau nu de acord cu taxa Oxigen. De ce tocmai acum, pentru că, așa cum declară surse din interiorul PSD, dacă această decizie ar intra în vigoare, va deveni o presiune asupra tuturor viitorilor candidați la funcțiile de primar și că va afecta electoral viitoarele candidaturi.

Ce a anunțat primarul Capitalei

Trebuie reamintit faptul că, începând cu 1 martie, maşinile sub Euro 4 vor plăti vinieta Oxigen, iar maşinile sub Euro 3 nu vor mai avea acces în centrul oraşului iar autoturismele Euro 4 vor plăti vinieta din 2021. Așa că, doamna Primar a decis să îi consulte, încă odată pe locuitorii capitalei și așteaptă răspunsuri la întrebările lansate online,pe facebook.

”Sunteți de acord cu interzicerea circulației mașinilor care poluează în centrul orașului și cu introducerea vinietei Oxigen pentru restul Bucureștiului? (Referire la autoturismele non euro, euro 1, euro 2 și euro 3). Aștept răspunsurile bucureștenilor până luni, 24.02.a.c. aici, pe Facebook, sau/și la adresa de mail oxigen@pmb.ro.”, a scris Firea pe facebook.

Rămâne de văzut dacă va primi un răspuns pozitiv sau unul negativ, oricum, într-un caz sau celălalt, Firea va da publicității ”sondajul” inițiat ieri pe facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI