21 feb. 2020 | 08:06

Firea, declarații de ultimă oră despre taxa Oxigen! Ce a anunțat primarul Capitalei

Politică
Firea, declarații de ultimă oră despre taxa Oxigen! Ce a anunțat primarul Capitalei
Firea, declarații de ultimă oră despre taxa Oxigen! Ce a anunțat primarul Capitalei

Taxa impusă de primarul Capitalei, Gabriela Firea, șoferilor care circulă prin București, are ca singur criteriu de aplicare a normei Euro a mașinilor, fără să țină cont de capacitatea motorului ori de tipul de combustibil folosit.

Firea, declarații de ultimă oră despre taxa Oxigen

Poluarea este taxată de Primăria Capitalei numai în timpul săptămânii, în intervalul orar 7-22. În restul timpului – sărbători legale, noaptea sau în weekend – șoferii pot polua. Totodată, Capitala este împărțită de vinieta Oxigen în două mari zone: ZACA, Zona de acțiune pentru Calitatea Aerului, și restul străzilor.

După ce Gabriela Firea aproape că s-a făcut de râs pe Facebook printr-o postare despre vinieta Oxigen,  ”consultând” bucureștenii pe o decizie care este deja în vigoare, de la 1 ianuarie, acum s-a gândit că este cazul să propună, tot pe facebook, un referendum, prin care bucureștenii sunt întrebați dacă sunt sau nu de acord cu taxa Oxigen. De ce tocmai acum, pentru că, așa cum declară surse din interiorul PSD, dacă această decizie ar intra în vigoare, va deveni o presiune asupra tuturor viitorilor candidați la funcțiile de primar și că va afecta electoral viitoarele candidaturi.

Ce a anunțat primarul Capitalei

Trebuie reamintit faptul că, începând cu 1 martie, maşinile sub Euro 4 vor plăti vinieta Oxigen, iar maşinile sub Euro 3 nu vor mai avea acces în centrul oraşului iar autoturismele Euro 4 vor plăti vinieta din 2021. Așa că, doamna Primar a decis să îi consulte, încă odată pe locuitorii capitalei și așteaptă răspunsuri la întrebările lansate online,pe facebook.

”Sunteți de acord cu interzicerea circulației mașinilor care poluează în centrul orașului și cu introducerea vinietei Oxigen pentru restul Bucureștiului? (Referire la autoturismele non euro, euro 1, euro 2 și euro 3). Aștept răspunsurile bucureștenilor până luni, 24.02.a.c. aici, pe Facebook, sau/și la adresa de mail oxigen@pmb.ro.”, a scris Firea pe facebook.

Rămâne de văzut dacă va primi un răspuns pozitiv sau unul negativ, oricum, într-un caz sau celălalt, Firea va da publicității ”sondajul” inițiat ieri pe facebook.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Capital.ro
Angajații români care vor avea salariu de bază mai mare decât minimum pe economie
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Adio COZI la SGR! Un nou DISPOZITIV de COLECTAT STICLE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro