Țigara electronică i-a adus decesul și acum se caută un vinovat

Țigara electronică i-a adus decesul și acum se caută un vinovat

Un american a murit după ce țigara electronică i-a explodat în față. În urma exploziei, mai multe fragmente din ea i-au intrat în craniu. Medicii i-au extras bucata de metal de șapte centimetri din cap, dar leziunile provocate au fost atât de severe încât acesta a murit câteva zile mai târziu.

William Brown în vârstă de 24 de ani a murit după ce o țigară electornică i-a explodat în față, cel mai probabil din cauza bateriei. Tânărul tocmai ieșise dintr-un magazin de profil și s-a urcat în mașină pentru a încerca țigara electronică. Însă, chiar în momentul în care acesta a început să vapeze, țigara a explodat. Impactul a fost atât de puternic încât o bucată de metal i-a secţionat carotida şi s-a oprit în oasele craniului.

Tânărul s-a prăbușit în parcare într-o baltă de sânge, după ce a reușit să se târască afară din mașină pe trotuar. Explozia a fost atât de puternică încât maşina era plină de sânge, spun angajații magazinului. Imediat acesta a fost dus la spital, unde medicii i-au îndepărtat o bucată de metal de șapte centimetri din craniu. Însă, Willian a încetat din viaţa câteva zile mai târziu din cauza sângerărilor craniene.

Bunica lui William a declarat că nepotul său nu era un fumător obișnuit, pentru că suferea de astm bronşic şi i se recomandase un anumit tip de ţigară. Dar speră că această situație tragică să fie o lecție pentru tinerii care fumează țigări electronice.

Aceasta este cea de-a doua moarte provocată de o ţigară electronică în Statele Unite. În august anul trecut, un alt american a murit în aceleași circumstanțe. Medicii i-au scos două fragmente de metal din craiu, care arătau ca niște proiectile.

Ţigara electronică este utilizată din ce în ce mai frecvent în România de către persoanele care vor să se lase de fumat sau doar să încerce o nouă experienţă în domeniu, însă aceasta nu este scutită de anumite riscuri legate de sănătate. Nicotina în stare lichidă este principalul ingredient al unei ţigări electronice, însă puţini ştiu că, în această stare de agregare, nicotina poate fi letală chiar şi în cantităţi mici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI