De ce YouTube l-a lăsat pe Ion Cristoiu fără canal timp de 7 zile. Care e explicația, de fapt

De ce YouTube l-a lăsat pe Ion Cristoiu fără canal timp de 7 zile. Care e explicația, de fapt
Canalul de YouTube al lui Ion Cristoiu

Ion Cristoiu s-a născut pe data de , în localitatea Găgești, comuna Bolotești, județul Vrancea. Este un jurnalist, scriitor și analist politic român. În prezent este editorialist la cotidianul Evenimentul Zilei. La sfârșitul anului 2020, a fost suspendat pentru șapte zile canalul de YouTube a lui Ion Cristoiu. Iată care este explicația.

Canalul de YouTube a lui Ion Cristoiu. Motivul suspendării

Potrivit cristoiublog.ro, canalul de YouTube a lui Ion Cristoiu, cristoiuTv, a fost suspendat pentru o perioadă de șapte zile. Iată care a fost motivul?

„Din nefericire, YouTube a sancţionat canalul cristoiuTV  şi a decis suspendarea lui pentru 7 zile. În consecinţă, pastilele domnului Cristoiu nu vor putea fi urmărite, în această perioadă, pe platforma YouTube. Vă invităm să le urmăriţi pe cristoiublog.ro  sau pe canalul Vimeo”, a anunţat, Cora Muntean, redactorul-şef al blogului potrivit adevărul.ro.

Canalul de YouTube a lui Ion Cristoiu – motivul suspendării

Redactorul șef Cora Muntean a mai afirmat că, din cauză că acesta a încălcat standardele platformei, canalul de YouTube a lui Ion Cristoiu a fost suspendat. Ultimul clip video postat de Ion Cristoiu, a făcut referire la ”Babuinia”, după cum afirmă cei de la libertatea.ro.

Acesta ar fi criticat și transmis imaginile în direct, în ceea ce privește aducerea vaccinului anti-COVID în România. Potrivit aceleiași surse, acesta ar fi fost motivul suspendării canalului.

Canalul de YouTube a lui Ion Cristoiu – articolul cu pricina

Articolul din cauză căruia se presupune că i-ar fi fost suspendat pentru șapte zile, canalul de YouTube a lui Cristoiu, este o opinie critică și nu o enumerare a unor fapte. Pe baza acestei opinii a fost constituit un clip care s-a intitulat ”Sărbătorile de Crăciun au fost înlocuite cu Sărbătoarea vaccinului coronavirus”, fiind o judecată de valoare critică.

În opinia lui Cristoiu, festivitățile de la noi au avut o notă de ceaușism, comparativ cu celelalte țări în care:

”Prezența oficialităților a fost minimă, aducerea, depozitarea și împărțirea vaccinului rămânând în hotarele unei activități obișnuite”.

Canalul de YouTube a lui Ion Cristoiu – reacția jurnalistului

După ce i-a fost suspendat canalul de YouTube pentru șapte zile, jurnalistul Ion Cristoiu a reacționat exclusiv pentru DC NEWS:

„Avem de-a face cu o instituție care trimite o adresă: YouTube. Cine e în spatele acestei adrese, cine a decis că un anumit videoclip încalcă regulile comunității, care sunt aceste reguli, habar nu am. Această nouă cenzură apărută în democrație este mai rea decât cea din comunism. În comunism știam cine mă cenzurează, cu aceste persoane puteam discuta. Dacă ne respingeau tot articolul, atunci discutam și până la urmă chiar le convingeam că este bun. În alt caz, ni se scoteau câteva fraze ori refăceam articolul.

În noiembrie am primit un avertisment potrivit căruia un videoclip de la începutul lui octombrie a fost dăunător comunității și să-l scoatem. Ne-am conformat, doar că între timp (n.r. – în decembrie 2020) a fost descoperit un clip din 15 octombrie. Până la finalul anului, ei vor mai descoperi. Totul este la voia întâmplării. Și important este cine sunt ei? Sunt români? Sunt jurnaliști? Nu poți discuta cu nimeni, am făcut o contestație și ni s-a spus că, dacă mai facem contestații, ne închid de tot.” a declarat Ion Cristoiu, pentru DCnews.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI