Care este motivul pentru care mulți aleg să-și țină busuioc la ferestrele casei? Poate unii nu s-au gândit la asta. Este, de fapt, un truc genial și foarte ieftin care te scapă de o problemă uriașă.
E foarte frumos să poți să iei cina în curte sau pe balconul locuinței tale, dar o problemă uriașă iese la orizont. Micile neplăceri ale sezonului cald cu siguranță sunt zburătoarele. Ele pot dispărea cu insecticid sau pastile pe care le arzi pentru ca în special țânțarii să nu se apropie.
Desigur că uneori devine enervant să arunci banii pe fereastră pentru o problemă pe care trebuie să o ai în vizor constant. Spray-urile, cremele şi insecticidele împotriva lor par că nu îți sunt mereu de ajutor pe termen lung.
Din păcate, așa este! Produsele din supermarket-uri sau magazine specializate reprezintă o rezolvare de moment, iar folosite constant pot afecta sănătatea ta, dar și a animalelor care locuiesc pe lângă casă. Există soluții naturale pentru acest lucru.
Concret, este vorba despre plantele aromate care au un miros ce nu este deloc pe gustul micilor zburătoare. Mulți nu știu, dar tocmai busuiocul alungă muștele și țânțarii. Unul din avantajele lui este că nu e aproape deloc pretențios și poate fi crescut la glastră, dar și în pământ.
E recomandat să ai câteva buchete proaspete în jurul locului unde știi că vei lua cina sau vei sta alături de prietenii tăi la povești. Pentru a te bucura de beneficiile sale, trebuie să previi înflorirea plantei. E foarte simplu să faci asta!
Taie frunzele și ramurile care încep să înflorească și astfel permiți o creștere nouă a frunzelor. De asemenea, mai sunt alte plante obișnuite nouă pe care le folosim la diverse lucruri care ne ajută și în problema cu țânțarii. Aici mai avem: lămâița, menta, lavanda, dafinul sau florile ornamentale.
1. Plasa anti-tantari la geamuri
2. Scapa de tantari cu lamai
3. Foloseste usturoi
4. Nu lasa apa sa se adune in preajma casei
5. Fa-ti un baldachin
6. Aprinde o lumanare parfumata
“Primăria Municipiului București, prin Compania Eco-Igienizare, a intensificat, încă de miercuri, 21 iulie, tratamentele de combatere a țânțarilor în zonele în care s-a semnalat prezența celor purtători ai virusului West Nile, respectiv: Splaiul Independenței, zona cuprinsă între Eroilor și Universitate, parcurile Cișmigiu și Izvor, cartierul Crângași”
PMB