Cea mai simplă metodă de a scăpa de ţânţari. Ce lucru banal trebuie să faci, de fapt

Cea mai simplă metodă de a scăpa de ţânţari. Ce lucru banal trebuie să faci, de fapt
Oamenii au descoperit moduri mult mai simple de a scăpa de țânțari.

Țânțarii sunt micile insecte persistente in viața noastră, dar asta nu înseamnă că nu poți scăpa de ei. Cei mai mulți dintre noi folosim spray-uri care resping țânțarii. Cele mai multe dintre aceste spray-uri sunt abundente în substanțe chimice și pot dăuna sănătății. Anumite substanțe pot crea dificultăți de respirație. Dar totuși cum scăpăm de țânțari în interiorul casei? Răspunsul este foarte simplu. Oamenii s-au gândit la moduri mai simple de a scăpa de țânțari.

Cele mai bune moduri de a scăpa de țânțari

Când vine vorba de țânțari, nu de puține ori ne trezim mușcați și fără să vrem ajungem să ne facem și mici răni după ce ne scărpinăm. Pe perioada verii, când temperaturile sunt destul de ridicate, găsim aproape peste tot țânțari. Deși se regăsesc în zonele mai umede, asta nu înseamnă că în restul zonelor, mai uscate, țânțarii nu sunt prezenți.

Deși există spray-uri pentru a scăpa de micii devoratori, majoritatea pot crea probleme de sănătate. După cum bine știm, omul a dovedit că poate fi destul de inventiv, așa că au descopeirt moduri mult mai simple de a scăpa de țânțari. Există multe modalități de a scăpa de țânțari, dar nu toate sunt la fel de eficiente. Iată care sunt modalitățile de a respinge țânțarii care s-au împrăștiat deja în casa ta.

1.Reparați eventualele găuri

Pentru a preveni pătrunderea țânțarilor în casă, reparați orice goluri din plase și uși. Dacă vedeți lumina soarelui în spațiul din jurul ușii, înseamnă că nu este sigilată corespunzător. Există o soluție ușoară, cumpărați o bandă de ușă simplă sau folosți plasa de țânțari.
Dacă sunteți cineva căruia îi place să doarmă cu ferestrele deschise noaptea, vă recomandăm să obțineți niște plase de țânțari pentru a vă menține fără mușcături.

O altă metodă este să faceți așa numitele capcane pentru țânțari. Există mai multe moduri în care puteți obține o capcană pentru țânțari. Se paote comanda online, sau se poate cumpăra una de la magazinul alimentar sau magazinul de articole. Dacă nu aveți chef să mergeți la cumpărături puteți să o construiți chiar voi Iată cum să-ți faci propria capcană pentru țânțari:

2.Construiește o capcană pentru țânțari

Tăiați o sticlă pe jumătate și răsturnați una dintre jumătățile tăiate cu capul în jos. Introduceți cealaltă jumătate în jumătatea inferioară a sticlei. Se fierbe o cană de zahăr și o cană de apă, apoi se adaugă două căni de apă rece în amestec. Lăsați amestecul să se răcească la aproximativ 32 de grade, după care se adaugă o linguriță de drojdie uscată activă la amestec. Se toarnă amestecul în capcană, după care se fixează capcana cu bandă adezivă. Țânțarii vor fi atrași de zahăr, se vor bloca și se vor îneca. Va trebui să înlocuiți periodic soluția respectivă.

3.Cumpără un ventilator oscilant

Tânțarii nu pot zbura bine împotriva vântului. Acest lucru poate suna simplu, dar uneori, simplu este ceea ce aveți nevoie. Porniți ventilatorul și urmăriți cum țânțarii se împrăștie și, în cele din urmă, vor renunța la a vă deranja.

4.Folosiți anumite tipuri de săpun

Unele săpunuri sunt special concepute pentru a respinge țânțarii. După ce vă faceți baie cu săpun 100% natural, non-toxic, mirosul transpirației nu vă va deranja, dar va respinge țânțarii.

5.Folosiți uleiuri esențiale

Se spune că uleiurile esențiale resping țânțarii, dar este posibil să nu fie la fel de eficiente ca pesticidele tradiționale. Cel mai bun pariu este un ulei esențial care conține lavandă, lămâie sau eucalipt. Alte opțiuni includ lemongrass, mentă, cuișoare și ulei de arbore de ceai. Pregătirea este simplă. Pur și simplu amestecați câteva picături din uleiul esențial ales cu o cană de apă. Ulterirr turnați-l într-o sticlă de pulverizare, agitați-l și ați terminat. Îl puteți pulveriza pe pielea goală și în jurul casei, dar aveți grijă să nu-l pulverizați pe țesături delicate.

6.Ulei de cocos și ulei de neem, o soluție de a scăpa de țânțari

O combinație de ulei de cocos și ulei de neem, amestecate bine cu apă, poate respinge țânțarii până la jumătate de zi. Stropiți-l pe pielea dvs. ca un agent de respingere natural.

7.Lumânările vă pot ajuta să scăpați de țânțari

Arderea lumânărilor de lavandă sau a renumitei citronele vor ține țânțarii departe, deoarece nu suportă parfumul.

8.Usturoiul nu e pentru vampiri, ci pentru a alunga țânțarii

Puteți urma procesul de pulverizare cu ulei esențial folosind usturoi, deși nu va mirosi la fel de dulce. Mulți oameni preferă parfumul eucaliptului decât usturoiul în doze mari.

9.Nu arunca zațul de cafea. Te poate ajuta să alungi țânțarii

Pur și simplu ardeți niște zaț de cafea într-o tavă sau o cutie de ouă și fumul va respinge aceste dăunători. Faceți acest lucru cu atenție într-o zonă în care nu va provoca daune sau nu va declanșa o alarmă de incendiu.

10. Folosește salvie și rozmarin și scapi de țânțari

Salvia și rozmarinul pot mirosi încântător și liniștitor, dar țânțarii urăsc mireasma și se vor îndepărta.

Concluzie

După cum vedeți sunt destule moduri simple de a scăpa de micii devoratori. Sunt metode simple, dar majoritatea sunt eficiente când vine vorba de a alunga țânțarii din casă. Așa că, treceți la treabă și veți vedea rezultatele imediat.